HAK upozorio vozače: Kiša i mokre ceste usporavaju promet, budite oprezni

Foto: FAH

KIŠA i mokri kolnici usporavaju promet u većem dijelu zemlje, osim u Slavoniji, a zbog povremeno jakih pljuskova kiše u Istri (posebno oko grada Labina), Lici i Dalmaciji ponegdje na kolniku ima večih količina vode, pa vozačima iz Hrvatskog autokluba (HAK) savjetuju dodatni oprez.

HAK u petak predvečer javlja i kako magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo 2 i Kikovica te na autocesti A7 od tunela Jušići do čvora Jurdani. Na autocesti A1 između čvorova Gospić i Skradin te A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, jak vjetar usporava promet.

Zbog radova na državnoj cesti DC30 Velika Gorica-Zagreb, od Velikog Polja do Ulice Rudofla Fizira (kod skretanja za Zračnu luku Zagreb) vozi se uz privremenu regulaciju prometa, suženim kolnikom. Zbog gužve koja se očekuje, HAK vozačima savjetuje obilazak lokalnim cestama preko Gradića i Donje Lomnice za Remetinec ili zagrebačkom obilaznicom (A3) između čvorova Buzin i Kosnica.

Zbog vode na kolniku, za sav promet, zatvoren je granični prijelaz Prezid. Zbog vode na kolniku zatvorena je regionalna cesta Spuhlja-Zavrč u Sloveniji za teretna vozila, pa je za njih zatvoren i granični prijelaz Dubrava Križovljanska-Zavrč. Teretna vozila preusmjeravaju se na granične prijelaze Macelj te Trnovec. Pojačan je izlazak teretnih vozila na graničnom prijelazu Bajakovo.

Zbog jakog vjetra u prekidu su neke trajektne linije.

U prekidu neke trajektne linije

U riječkom okružju u prekidu su trajektna linija Lopar-Valbiska te katamaranske linija 9309 Novalja-Rab-Rijeka i Rijeka-Mali lošinj, kao i brodska linija 310 Mali Lošinj-Unije–Susak.

U zadarskom okružju u prekidu su trajektne linije 432 Biograd–Tkon i 401 Zadar-Ist-Olib-Silba-Premuda-Mali Lošinj, katamaranske linije 9404a Zadar-Mali Iž-Veli Iž-Mala Rava–Rava.

U šibenskom okružju brodska linija 505 Šibenik-Zlarin-Prvić Luka-Šepurine-Vodice održava se bez uplovljavanja u Prvić Luku, a u prekidu je trajektna linija 532 Šibenik - Zlarin-Kaprije–Žirje.

U splitskom okružju u prekidu su katamaranske linije 9604 Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, 9608 Korčula-Hvar-Split, 9603 Jelsa-Bol-Split i Split-Vis, kao i trajektna linija 604 Split-Vela Luka (Korčula)-Ubli (Lastovo).

Na dubrovačkom području u prekidu je trajektna linija 831 Dubrovnik-Lopud-Suđurađ (Šipan).

Na međunarodnim linijama, linija Ancona-Split održat će se s polaskom iz Ancone u 24 sata i predviđenim dolaskom u Split u subotu, 8. studenoga u 10,30 sati.

 

Pročitajte više