HDSSB: Kad nisu uspjeli Srbi, nema pravo ni Vlada Hrvatsku dijeliti po liniji Virovitica-Karlovac-Karlobag

HDSSB je danas predstavio inicijativu za podjelu Hrvatske na pet statističkih regija, prema kojoj bi Slavonija i Baranja činile zasebnu regiju. Iz stranke su najavili kako će u Saboru tražiti raspravu o toj inicijativi.

"Nastavit ćemo borbu za drugačiju podjelu Hrvatske. Predlažemo pet regije, među kojima bi Slavonija i Baranja bile jedna, zasebna regija", kazao je HDSSB-ovac Dinko Burić na konferenciji u Saboru.

Burić je objasnio kako računa na potporu 28 zastupnika iz Slavonije i Baranje, bez obzira na to kojim strankama oni pripadali. Tvrda kako je Vladina odluka o podjeli Hrvatske na dvije regije zavjerenička i donesena u tajnosti.

Potom je Burić zašao na dobro poznati teren - "velikosrpsku" agresiju. "Niti jedna vlada, niti bilo koji predstavnik EU-a, nema pravo u Hrvatskoj, sada u miru, provesti u djelo ono što u ratu nije uspjelo ni velikosrpskoj politici - podijeliti Hrvatsku po liniji Virovitica-Karlovac-Karlobag", rekao je Burić, dodavši kako HDSSB neće odustati od borbe za ovo pitanje.

"Sramota je da je Hrvatska danas u ekonomskom smislu, po stupnju razvijenosti i bogatstvu, podijeljena na bogatu i siromašnu i to baš po ovoj liniji", zaključili su u HDSSB-u.

Pročitajte više