HDZ: Strašno je čuti ministra obrazovanja kako spolni odgoj naše djece izjednačava s matematikom!

Foto: Damir Krajač/Cropix

IZ HDZ-a su priopćili kako je Ustavni sud dao jednoglasno mišljenje o tome kako Vlada Zorana Milanovića već mjesecima čini nasilje nad postupkom uvođenja zdravstvenog odgoja u škole...

Naglašavaju da je kršenjem postupka aktualna vlada na sve načine htjela izbjeći raspravu o zdravstvenom odgoju, čime su prekršeni ne samo pravni nego i svi demokratski standardi. "Čini se da ih je najviše zasmetala mogućnost da se u toj raspravi čuju i drugačija mišljenja. Nisu željeli čuti stajališta roditelja, nije im stalo do stava Katoličke Crkve i svih drugih vjerskih zajednica, kao ni do stava znanstvene zajednice. Vlada ne želi slušati drugačija mišljenja, zato smo danas tu gdje jesmo", kažu u HDZ-u.

Ističu da ne mogu pristati na to da se tako važno etičko pitanje kakvo je spolni odgoj naše djece, pretvara u tehničko pitanje.

"Strašno je bilo čuti ministra znanosti obrazovanja i športa kako spolni odgoj naše djece izjednačava s matematikom!

Jednako strašno bilo je vidjeti kako državne institucije ne čine ništa kako bi zaustavili fizičke napade na aktiviste jedne nevladine organizacije, samo zato jer se zalažu za referendumsko izjašnjavanje o Ustavnoj definiciji braka kao zajednice muškarca i žene. Legitimno je postaviti pitanje jesu li članovi udruge 'U ime obitelji' bili su žrtve pravih ekstremista, uličnih nasilnika koji su ohrabreni činjenicom da nadležne institucije i njeni čelnici ništa nisu poduzeli nakon prvih verbalnih napada.

Žalosno je da se u Hrvatskoj na taj način, nasilnim putem, nasiljem nad procedurom ili nasiljem nad onima koji drugačije misle, pokušava zaustaviti jedna demokratska rasprava o važnim etičkim pitanjima o kojima se danas raspravlja u cijeloj Europi", poručili su iz HDZ-a.

Pročitajte više