HDZ-ovi supružnici Benić osumnjičeni i za krivotvorenje diplome!

Foto: HR Foto

U ŽUPANIJSKOM državnom odvjetništvu u Karlovcu su, po primitku kaznene prijave PU Karlovačke, ispitani HDZ-ovi supružnici Ivan i Hermina Benić zbog sumnje da su počinili više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, kaznena djela krivotvorenja službene isprave i kaznena djela povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Postoji osnova sumnje da je Hermina Benić od 26. lipnja 2009. do 31. prosinca 2012. u svojstvu voditelja računovodstva u gradskoj knjižnici Ivan Goran Kovačić u Karlovcu u više navrata s računa te ustanove prebacila novčani iznos od 1,472.600,00 kuna na svoj tekući i žiro-račun, koji je potom prebacivala na račune mjesnog odbora Gradac i DVD-a Gradac, priopćio je DORH.

Postoji osnova sumnje da je Ivan Benić, kao predsjednik tog odbora i društva, u više navrata potpisivao virmane za plaćanje omogućivši svojoj supruzi podizanje novca koji je zadržala za sebe. Postoji osnova sumnje da je Hermina počinila i kazneno djelo krivotvorenja službene isprave kako bi prikrila novčane transakcije te postoji osnova sumnje da oboje nisu vodili poslovne knjige koje su kao odgovorne osobe po zakonu bili dužni voditi.

Ujedno, postoji osnova sumnje da je izradila potvrdu o stjecanju stručnog naziva na ime Ivana Benića koju je on upisao u svoju radnu knjižicu.

Protiv osumnjičenika je predloženo određivanje istražnog zatvora.

Pročitajte više