HDZ traži ostavku premijera Milanovića: Optužuju ga za veleizdaju!

Foto: Jadran Babić / Cropix

SPLITSKI HDZ traži od premijera Zorana Milanovića ili ostavku ili ispriku.

"Premijer je svojom izjavom kako nije bilo građanskog rata u Hrvatskoj, pljunuo na 15 tisuća poginulih u Domovinskom ratu. Nitko mu ne prigovara što u svojim najboljim godinama nije stao u obranu Hrvatske već je ganjao karijeru po Europi, ali preko ovoga što je kazao o Domovinskom ratu jednostavno ne možemo prijeći. Ta izjava graniči sa izdajom, pitam se hoće li DORH reagirati", kazao je predsjednik splitskog HDZ-a Petar Škorić. 

HDZ-ovci u čudu jer SDP nije reagirao

"Sve nas je povrijedio, branitelje, invalide, poginule. Čudi me kako nema reakcije iz SDP-a, jer je izjava premijera Milanovića u suprotnosti sa deklaracijom Sabora i Vijeća Europe. Ovo je za svaku osudu da se 18 godina nakon završetka Domovinskog rata ovakve stvari govore", kazao je Ante Sanader, predsjednik Splitsko-dalmatinskog HDZ-a.

Milanović ne zastupa hrvatsku državu

Škorić je zabrinut da bi Milanovićeva izjava mogla značiti da Hrvatska odustaje od tužbe protiv Srbije zbog genocida.

"Reagirali smo danas, na svetu nedjelju, što nama demokršćanima nije praksa, ali dobili smo veliki broj poziva nezadovoljnog članstva i građana, branitelja posebno. Možemo samo zaključiti da premijer Milanović ne zastupa hrvatsku državu, jer da zastupa, ne bi govorio da je to slučajna država ili da je u Hrvatskoj bio građanski rat", zaključio je Škorić.

I zagrebački HDZ traži ostavku Milanovića


Napadu na premijera pridružio se i Odbor za branitelje zagrebačkog HDZ-a. U priopćenju koje potpisuje umirovljeni brigadir Zoran Piličić poručuju da je "to teška uvreda  ne samo za hrvatske branitelje, nego za sve domoljube, Hrvate i građane Republike Hrvatske koji vole i cijene svoju državu".

"Mi, hrvatski branitelji, zbog ove skandalozne izjave premijera Milanovića tražimo i zahtijevamo njegovu neopozivu ostavku na mjesto premijera. Smatramo da čovjek koji tako malo drži do herojske borbe i žrtve hrvatskih branitelja nije zaslužio da bude na čelu hrvatske vlade", kaže Piličić.

"Zar premijeru Milanoviću ništa ne znači preko 15 000 poginulih i nekoliko desetaka tisuća ranjenih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja čijom je krvlju natopljena naša domovina. Zar premijeru Milanoviću ništa ne znače majke, udovice i djeca poginulih branitelja da na taj način omalovažava njihovu žrtvu. Zar je moguće da on, koji se ponosi svojim znanjem i naobrazbom, ne zna ili neće da zna da je u Hrvatskoj na djelu bio teški i krvavi osvajački i agresorski rat s ciljem uništenja svega što je hrvatsko. I na kraju zar njemu ništa ne znače oslobađajuće presude generalima Gotovini i Markaču i tužba Republike Hrvatske za genocid protiv Srbije iz srpnja 1999", pitaju se iz Odbora za branitelje zagrebačkog HDZ-a.

Mladež HDZ-a optužuje premijera za veleizdaju!


"Ne postoji nikakvo opravdanje za takav jedan šamar i uvredu svim hrvatskim braniteljima, spomenu na poginule hrvatske branitelje, obiteljima branitelja i svima koji su prolijevali krv da bi danas živjeli u slobodnoj Lijepoj našoj. Na najgori mogući način nam je pokazao svoje neznanje i nesposobnost te dovodi u pitanje svoje znanje o povijesti države čiji je premijer", priopćila je HDZ-ova mladež.

Iz mladeži HDZ-a poručuju da se Milanović "zanio  komentirajući aktualna zbivanja i pokušavajući prikazati sve osim aktualne vlade krivcima za katastrofalno loše stanje u zemlji toliko da je zaboravio kojoj zemlji pripada i čije interese brani pa je izabrao radije opciju veleizdaje i izjava kojima radi protiv Hrvatske".

"Ova izjava se može protumačiti kao neslaganje sa oslobađajućim presudama našim generalima herojima Gotovini i Markaču. Premijer se ne slaže sa ostatkom svijeta i ne priznaje važnost Domovinskog rata zbog kojeg je i on dobio priliku da jednog dana bude na čelu države koja je samostalna i suverena. Svakim danom pokazuje koliko ne zaslužuje da bude premijer Republike Hrvatske jer ne brani interese države, njenih građana i banalizira povijest koja je sveta svim Hrvatima. Zoran Milanović i njegova vlada provode unutarnju agresiju uništavajući nadu  svih Hrvata da postoji prilika za bolje sutra", stoji u priopćenju HDZ-ove mladeži.

Pročitajte više