HND oštro osudio Obersnelov napad na novinara: Nadamo se da će se ispričati Stojancu

Screenshot: HRT

NAKON što je gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel jučer na podjeli lignja građanima Rijeke povodom blagdana Sv. Vida i dana Grada Rijeke imao verbalni okršaj s HRT-ovim novinarom Rankom Stojancem, kojemu je rekao da si mikrofon "zabije u guzicu", na cijelu se situaciju osvrnuo i HND.

Priopćenje Hrvatskog novinarskog društva prenosimo u cijelosti.

"Ogranak HND-a na HTV-u oštro osuđuje necivilizirani postupak gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela koji je novinara HRT-a Ranka Stojanca, zbog pitanja na Dan zaštitnika grada svetog Vida 15. lipnja 2015., zasuo salvom uvreda".

Kako će se Obersnel postaviti kad na red dođu ozbiljnije teme?

"Ako je gradonačelnik pokazao vidljivu nervozu zbog  pitanja o tome zašto nije probao pripremljene lignje, pitamo se što se može očekivati  kad na red dođu "ozbiljnije teme" koje bi mogao pratiti kolega Stojanac.

Također izražavamo nadu da će se gradonačelnik Obersnel, kao prvi čovjek grada Rijeke, koji bi svojim primjerom trebao njegovati i poticati tolerantnu i uljuđenu komunikaciju, ispričati ne samo javnosti  nego i kolegi Ranku Stojancu.

Predsjednica Ogranka HND-a na HTV-u,
Sanja Mikleušević Pavić".

[VIDEO] Neprimjereno ponašanje riječkog gradonačelnika Vojko Obersnel prema novinaru HRT-a Ranku Stojancu: Zabijte si mikrofon u....A na koje je pitanje gradonačelniku bio kratak fitilj doznajte na bit.ly/1Lazmxz

Posted by HRT Vijesti on Monday, June 15, 2015
 
 
 
 

Pročitajte više