HNS o ženi koja tvrdi da su za nacizam i holokaust krivi homoseksualci: Judith Reisman nije mjesto u Saboru!

Foto: Davor Pongračić/Cropix

HNS JE izrazio svoju zabrinutost zbog najave da u Sabor dolazi Judith Reisman, poznata po homofobiji, promicanju govora mržnje, širenju neravnopravnost te banaliziranju holokausta. Poznato je da Reisman tvrdi kako je nacizam i holokaust uglavnom stvorio njemački homoseksualni pokret.

> Zabranite joj dolazak u Sabor! Judith Reisman nije znanstvenica, već homofob i teoretičarka urote!

"Klub zastupnika Hrvatske narodne stranke -  liberalnih demokrata zabrinut je najavom da će američka publicistkinja Judith Reisman gostovati u Hrvatskom saboru na poziv Kluba zastupnika HDZ -a. 

Razlog tome njeni su izrazito antidemokratični stavovi među kojima su i tvrdnje, iznesene i u hrvatskim medijima, kako bi uvođenje seksualne edukacije dovelo do porasta pedofilije, seksualnoga nasilja, abortusa, razvoda i trgovanja djecom. Njen prijašnji rad u kojem, među ostalim, stoji kako su homoseksualni krugovi u Njemačkoj najodgovorniji za pojavu nacizma te kako pornografija oštećuje mozak, neistinite su i neznanstveno utemeljene teze koje služe isključivo širenju diskriminacije.

Pluralizam mišljenja uvijek je poželjan u svakoj konstruktivnoj raspravi, pa tako i u polemici koja se u Hrvatskoj vodi po pitanju zdravstvenog odgoja, no tvrdnje Judith Reisman ne mogu se svesti u okvire poželjne u demokratskom društvu kao što je hrvatsko.

Iako nije pozvana putem službenog saborskog protokola, pozivamo Klub HDZ-a da još jednom razmisli o svojoj namjeri da Judith Reisman ugosti u prostorijama Sabora, istovremeno izražavajući nadu kako saborski zastupnici HDZ-a ne dijele njeno mišljenje po pitanju nacizma, holokausta i seksualnih sloboda".

Nada Turina - Đurić, potpredsjednica Kluba zastupnika HNS-a

Pročitajte više