HNS-ovac Kosces pobijedio na izborima u Svetom Ivanu Zelini

Screenshot: Streetview

NA PRIJEVREMENIM lokalnim izborima za zelinskog gradonačelnika izabran je Hrvoje Kosces, kandidat HNS-a, koji je u prvom krugu osvojio 61,58 posto ili 4.052 glasova, objavljeno je u nedjelju navečer na stranicama Državnog izbornog povjerenstva (DIP).

Drugi je, s 26,4 posto glasova Filip Curko (HDZ, HSS, HSLS), treći Dalibor Sever (DPS) koji je dobio 6,96 posto glasova, a četvrti sa svega 3,98 posto glasova SDP-ov Stjepan Zorman.

Na birališta je izašlo nešto preko 48 posto birača - od 13.600 glasovalo ih je 6.580.

Deset od 17 mjesta u Gradskom vijeću pripalo je kandidacijskoj listi grupe birača, tri HDZ- u, te po jedno HSS-u, DPS-u, SDP-u i HSLS-u.

Od 15 mjesta u Općinskom vijeću Rugvice, po sedam su osvojile liste HDZ, HSLS, HSP AS, te HSS, SDP, a jedno je pripalo nezavisnoj listi.

Prema podacima sa DIP-ovih stranica, s mjesta načelnika općine odlazi dugogodišnji načelnik Regvice HSS-ov Ivan Remenar. Na stranicama DIP-a stoji da je prema privremenim i neslužbenim rezultatima za načelnika izabran Mato Čičak, kandidat liste HDZ, HSLS, HSP AS-a koji je dobio 49,31 posto glasova, dok je Remenar dobio 48,18 posto. U apsolutnim brojkama Čičku je pripalo 1.887, a Remenaru 1.844 glasa - razlika je, dakle, samo 43 glasa.

Pročitajte više