HRT angažirao odvjetnički ured sestre Dijane Čuljak za ovrhe zbog neplaćanja pretplate

ODVJETNIČKI ured Cenić, iza kojeg se krije sestra Dijane Čuljak, Maja Cenić, jedan je od pet odvjetničkih ureda u Hrvatskoj koji je ekskluzivno izabran za poslove ovrhe u slučajevima neplaćanja televizijske pretplate.

Pozamašan financijski kolač

Kako nam je potvrđeno na Prisavlju, samo u posljednje dvije godine poslano je 120 tisuća ovrha na godinu, a od  2003. godine od kada su  ovrhe u rukama odvjetnika, bilo je ukupno oko 900 000 ovrha.

Tako su za ovrhe zadužena odvjetnička društva Hanžeković, Radaković& Partneri, Leko i partneri, Madirazza i partneri, Owens i Houška te na kraju i odvjetnički ured Cenić. Valja naglasiti kako prema pisanju pojedinih medija u priču o aferi Core Media upletena je navodno i sestra Dijane Čuljak, odvjetnica Maja Cenić čije se ime spominje u vlasničkoj strukturi Offshore Holding Internationala, krovne tvrtke u čijem je sastavu i Core Media. Podsjetimo, kako Državno odvjetništvo istražuje tu aferu.

Prije pola godine je nije bilo

Zanimljivo je naglasiti da kada smo pitali prije pola godine na HRT koji su odvjetnički uredi angažirani za ovrhe rekli su nam četiri odvjetnička društva  i to  Marijana Hanžekovića, Josipa Madirazza, Nataše Owens i Miroslava Leka, dok se Cenić nije spominjala, unatoč našim neslužbenim informacijama kako i ona sudjeluje u tom pozamašnom financijskom kolaču. Posebno nas je zanimala tema sukoba interesa s obzirom da je u to vrijeme na Prisavlju još radila Dijana Čuljak.

Pročitajte više