HSLS protiv novog poreza na imovinu: To je zadnji udarac osiromašenom srednjem sloju!

NA DANAS održanoj konferenciji za novinare HSLS je izrazio svoje protivljenje uvođenju novih poreza na imovinu. Smatraju kako je to "zadnji udarac osiromašenom srednjem sloju". Poručili su: "Stop novim porezima!".

"HSLS se protivi uvođenju bilo kakvih novih poreza pa i Poreza na imovinu što je bio dio i našeg izbornog programa. HSLS podržava Hrvatsku udrugu vlasnika stanova i kuća za odmor koja se protivi najavi uvođenja poreza na imovinu, a koji je najavio Slavko Linić, ministar financija u Vladi RH. Ovakav porez na imovinu zamišljen od aktualne vlasti je zadnji udarac osiromašenom srednjem sloju", naveli su HSLS-ovci.

"Naime, porez na imovinu već postoji, a ova najava bila bi ništa drugo do osjetno povećanje tog poreza koje će imati za posljedicu povećanu prodaju nekretnina koje će onda u bescjenje kupovati stranci ili će imovina propadati. Takozvani novi porez predviđa razrez poreza prema vrijednosti objekta, a ne prema kvadraturi kao do sada. Pitamo se tko će platiti procjene vještacima za 300.000 objekata koji se moraju procjenjivati. Zar opet građani iz poreza?!? Dakle, na kraju dolazimo do još jednog apsurda da sami građani plaćaju vještačenja da bi ih se na osnovu toga oporezovalo", dodaju.

"Umjesto da izmišlja nove `harače` za osiromašene građane, bilo bi dobro da se aktualna vlast brine za neiskorištenu državnu imovinu, da naprave što prije registar takve imovine kako bi se ona što prije stavila u funkciju građana i gospodarstva pa i same države. Jer imovina građana je vidljiva za razliku od one državne za koju sama vlast ne zna koliko je ima i koja joj je vrijednost", poručili su iz HSLS-a.

Pročitajte više