HURS: Vlada je prodajom CO i HPB-a pokazala nedostatak volje ili znanja za poticanje gospodarstva

Foto: Vlada.hr

"VLADINE odluke o prihvaćanju neobvezujućih ponuda za prodaju Croatia osiguranja i Hrvatske poštanske banke logičan su slijed politike nečinjenja te pogrešnih mjera koje su dovele do eskalacije problema državnih financija, u čemu se provocira zaključak o nužnosti prodaje ovih profitabilnih društava za krpanje nastalih rupa", priopćili su iz Hrvatske udruge radničkih sindikata.

"U više navrata smo upozoravali na pogubnost ovakve prakse, uvjereni da se ne smijemo odricati trajnog izvora solidnih prihoda zbog krpanja rupa nastalih pogrešnim upravljanjem. Niz renomiranih stručnjaka javno je osudio planove Vlade za privatizaciju CO-a i HPB-a, naglašavajući potrebu za odlukama i mjerama koje će gospodarstvu omogućiti novi zamah i izlazak iz krize. Usprkos svemu, Vlada se jučerašnjom odlukom jasno opredijelila za kratkoročne sanacijske ciljeve, pokazujući još jednom nedostatak volje ili znanja za poticanje gospodarstva.

Izražavajući žaljenje zbog donesene odluke, zbog zaštite radnih mjesta i uvjeta rada radnika Croatia osiguranja, tražimo od Vlade da sindikatu prije zaključenja posla omogući razgovore s potencijalnim ulagačima u društvo u cilju postizanja socijalnog sporazuma", stoji u priopćenju HURS-a kojeg potpisuje predsjednik Ozren Matijašević.

Pročitajte više