HŽ Infrastrukturi zajam od 40 milijuna eura

Foto: HŽ Infrastruktura

U MINISTARSTVU pomorstva, prometa i infrastrukture potpisan je ugovor o zajmu od 40 milijuna eura za financiranje projekta modernizacije HŽ Infrastrukture.

Zajam Europske banke za obnovu i razvoj iskoristit će se za zbrinjavanje viška radne snage, te za nabavu opreme i mehanizacije za održavanje željezničke infrastrukture.

"Ovim kreditom HŽ Infrastruktura se usmjerila na poboljšanje učinkovitosti i efikasnosti upravljanja mrežom i po prvi put u povijesti HŽ Infrastruktura je na većem djelu pruga povećala brzinu nego što je smanjila što znači da se se kotač budućnosti polako ali sigurno pokreće", rekao je ministar Siniša Hajdaš Dončić.

Predsjednik uprave HŽ Infrastrukture Darko Peričić naglasio je da ovaj zajam priznanje da su na uspješnom putu restrukturiranja i modernizacije HŽ Infrastrukture.

"Ono što čeka javni sektor u Hrvatskoj mi smo teži dio posla odradili i sa 8 tisuća ljudi koliko smo imali sa društvima kćerima kad smo krenuli prije godinu i pol dana iduće ljeto ćemo imati 5 tisuća zaposlenih bez velikih socijalnih potresa sa tvrtkom koja će biti najveći korisnik europskih fondova in koja višestruko diže svoje investicije", izjavio je Peričić.

Pročitajte više