HZZO pozvao Jovev da hitno dovede bolesno dijete na provjeru! A kad će DORH pozvati Merzel?!

Foto: Niola Čutuk/Pixsell

KONTROLA Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) danas je pozvala Jasminu Jovev da odmah dođe s djetetom kod pedijatra kako bi dobili uvid u zdravstveno stanje njenog sina zbog kojeg je Jovev posljednjih dana na bolovanju.

Jasmina Jovev je u razgovoru za Index rekla kako ju je pedijatrica danas oko 13 sati nazvala i rekla da odmah mora doći s djetetom jer HZZO želi izvršiti kontrolu.

"Iako me nisu dočekali kod pedijatra, ustanovljeno je da je s mojim bolovanjem sve u redu, stoga molim HZZO da javno objavi rezultate kontrole budući da su tako promptno odlučili krenuti u kontrolu. Ja sam bolovanje zaključila iako sam i sama trenutno bolesna", rekla je Jasmina Jovev.

Kontrola kod pedijatra i obiteljske liječnice

Kontrola HZZO-a je osim kod pedijatra došla i kod njezine obiteljske liječnice gdje je također kaže ona, ustanovljeno da je s bolovanjem sve u redu.

Podsjetimo samo dan nakon njenog gostovanja u emisiji "NU2", gdje je izjavila kako je zbog prevelikog stresa nakon što je otjerana s posla, otišla na par dana bolovanja te potom na roditeljski dopust, HZZO je pokrenuo kontrolu njenog bolovanja.

Nalog za kontrolu poslan je u područnu službu HZZO-a u Sisku u ponedjeljak, potvrdio je za Index glasnogovornik HZZO-a Nenad Korkut.

Korkut: Ogorčen sam zbog prozivki da HZZO brzo radi svoj posao

"U slučajevima kada osoba javno na televiziji i u medijima izjavi da je na bolovanje bila prisiljena, dužnost i obaveza HZZO-a je pokrenuti kontrolu i provjeriti o kakvom je bolovanju riječ", kazao je Korkut.

Korkut je za Index potvrdio kako su kontrolori HZZO-a danas izašli na teren i proveli kontrolu nad bolovanjem Jasmine Jovev, no kazao je kako nalaze još nisu dobili jer se mora sastaviti izvješće, dodajući da je riječ o vrlo ozbiljnom poslu.

Dodao je kako će nalaze kontrole dobiti najvjerojatnije u četvrtak.

"Moram reći kako smo ogorčeni da je HZZO u medijima prozivan jer smo tako brzo reagirali. Sumnja u neopravdano bolovanje je nešto što se treba istražiti. Mi samo radimo svoj posao i zato ne bi trebali biti prozivani", rekao je Korkut.

Što čeka DORH?

U ladici DORH-a i dalje stoje dokumenti koji, kako tvrdi Jovev, teško optužuju Merzel. Iako su u nedjelju iz sisačkog Državnog odvjetništva poručili kako su zatražili porezni nadzor i kriminalističku istragu, nije jasno kada su to zatražili niti je li išta po tom pitanju učinjeno. Od tada do danas šute. Index je jučer poslao upit sisačkom državnom odvjetniku Vrdoljaku, no niti nakon više telefonskih poziva odgovor na upit nismo dobili.

Očito, dokumenti o Merzel i dalje skupljaju prašinu po nečijim ladicama.

Pročitajte više