"Halo, stižu vam inspektori": Vrdoljak pumpama najavio kontrolu goriva 10 dana ranije!?

Screenshot: N1 Televizija

JE LI Čermak bio u pravu kad je rekao da nikad nećemo imati nesposobnog ministra poput Vrdoljaka? I je li ovo moguće samo u Hrvatskoj?

Naime, 1. prosinca najavljena je velika Akcija Oktan: "Ministarstvo gospodarstva pokrenulo je jutros u 7 sati akciju inspekcijskoga nadzora kvalitete tekućih naftnih goriva pod nazivom "Oktan". Akcija je započeta simultanim nadzorima tržišnih inspektora Uprave za inspekcijske poslove u gospodarstvu i to uzimanjem 50 uzoraka goriva s benzinskih postaja na području cijele Hrvatske kao i na graničnom prijelazu Bajakovo, uzimanjem uzoraka iz cisterni prilikom uzlaska istih na tržište Republike Hrvatske, odnosno jedinstveno tržište Europske unije", stajalo je u priopćenju Ministarstva tog jutra.

Vrdoljak prije 10 dana: Želimo zaštititi potrošače

Nešto kasnije oglasio se i sam ministar: "Želja nam je da potvrdimo i da zaštitimo naše građane i potrošače da je kvaliteta goriva na onoj razini na kojoj treba biti i to dokazati i ovom akcijom i laboratorijskim nalazima. Pored toga moram izraziti zadovoljstvo da je nakon sastanka u Ministarstvu gospodarstva s trgovcima naftnim derivatima došlo do spuštanja cijena i da ih želimo kontrolirati na dva načina - kvalitetom i cijenom".

Nekoliko dana kasnije napadnut je od strane javnosti jer nije želio otkriti na kojim je to pumpama pronađeno loše gorivo, pa je, opet par dana kasnije, Ministarstvo gospodarstva izašlo s tom informacijom.  Pokazalo se da od četiri pumpe na kojima je pronađeno loše gorivo, tri pripadaju Croduxu Ivana Čermaka.

Vrdoljak danas: Najavili smo im kontrolu

A danas je ministar Vrdoljak javnosti otkrio jš nevjerojatniju informaciju: kontrola goriva bila je najavljena 10 dana ranije!?

"Nije ugodno Čermaku čuti da su analize pokazale ono što su pokazale. Deset dana prije inspekcije smo pozvali najveće trgovce i rekli im da će ići kontrole. Najavili smo akciju deset dana ranije da bi im dali vremena da se pripreme", kazao je Vrdoljak gostujući u emisiji Pressing N1 Televizije.

Pročitajte više