Holy: Sa Zagrebtowerom bi se trebao pozabaviti DORH; Voća otkriva zašto je pisao da je prostor odličan

Foto: Hina

MIRELA HOLY komentirala je za N1 ostavku Nevena Voće, ravnatelja Agencije za zaštitu okoliša i situaciju oko preseljenja u Zagrebtower. Tvrdi da ona i njena stranka nemaju veze s njegovom ostavkom te da je on to učinio jer je moralan i pošten čovjek.

Holy smatra da ugovor o preseljenju u Zagrebtower nije transparentan te da se iza Voćine smjene kriju financijski interesi. Poziva i DORH da se pozabavi time. "Tu stvari nisu čiste, DORH bi se trebao pozabaviti ovime", kaže Holy i dodaje da je tražila presliku ugovora o najmu no taj zahtjev je odbijen.

"Žalili smo se povjerenici za informiranje koja je donijela rješenje da nam ministarstvo dostavi presliku ugovora. Oni to nisu učinili nego su pokrenuli upravni spor protiv povjerenice. Oni ne žele objaviti o kakvom se ugovoru radi, a ja vjerujem da je iznimno štetan", kaže Holy za N1.

Voća o mailovima: Ako se ne gleda financijski, prelazak u Zagrebtower bio bi odličan

Neven Voća u Dnevniku N1 Televizije rekao je da je točno da pisao da su prostori u Zagrebtoweru odlični, ali da se tada još nije znala financijska konstrukcija preseljenja.

"Svi novinari znaju kako ministarstvo komunicira s medijima. Mene žalosti činjenica što su neki mediji prenijeli internu komunikaciju od prije dvije godina kada se još nije znala financijska konstrukcija preseljenja", rekao je i dodao da i dalje misli da su prostori odlični.

"Ja i dalje tvrdim da su prostori sjajni, fenomenalni, prelazak bi bio odličan kad se ne bi sagledao financijski aspekt i papirologija o preseljenju", kazao je Voća.

Dodaje kako je cijela procedura nakon toga maila koji mu se stavlja na teret bila šlampava te da je Ministarstvo u srpnju potpisalo tajni ugovor, a on do rujna 2014. nije znao o kojim je iznosima riječ.

Pročitajte više