Hrvatska prometna poduzeća predstavljaju se na sajmu u Münchenu

Foto: Ilustracija

HRVATSKA prometna poduzeća sudjeluju na najvećem međunarodnom sajmu prijevoza, špedicije i telematike Transport & Logistic koji se od danas do petka održava u Münchenu.

S obzirom na to da će se sajam održati u mjesecu uoči ulaska Hrvatske u EU, u četvrtak je predviđen "Hrvatski dan", na kojem će se, sinergijom tvrtki koje izlažu uz prigodni domjenak, predstaviti prometno-logistički sustav Hrvatske. Tema Hrvatskog dana na sajmu je "Hrvatska - prometna veza EU sa svijetom".

Na sajmu se hrvatski gospodarstvenici prometnih djelatnosti tradicionalno organizirano predstavljaju širem međunarodnom tržištu, a sudjelovat će tvrtke: HŽ Cargo, Zagrebtrans i Transagent.

Kako su izvijestili iz HGK, naglasak ovogodišnjeg sajma je pomorska logistika, pakiranje u prijevozu, cestovna prijevozna sredstva, željeznički promet, osiguranje skladišta, prijevozna sredstva na tračnicama, zračni promet, organizacija i uređenje skladišta, sistemi kombiniranog prometa, špedicije, terminali, logistički sistemi za luke i pomorski promet, cestovni prijevoznici, istraživanje i razvoj, logistički sistemi za zračni promet, komunikacijski sistemi, kurirska služba, upravljanje prijevozom, prijevoz energije, consulting/logistic, uređenje benzinskih crpki, logistički centri, sigurnosni sistemi, IT/telematika, istraživanje i razvoj, sustavi podataka, teretni centri itd.

Pročitajte više