Hrvatske šume: Nije istina da smo zbog izvlačenja stabla probili nasip u Žažini

Foto: Elvis Šljivak

IZ HRVATSKIH ŠUMA demantirali su navode zapovjednika DVD-a Žažina Ivice Pavičića koji je za Index kazao kako su za alarmantno stanje u tom mjestu, kojem prijeti nabujala Kupa, uz Hrvatske vode krive i Hrvatske šume: "Nasip u šumi Gaj jugozapadno od Žažine probijen je u širini od oko 4 metra. Nasip su ljetos probili djelatnici Hrvatskih šuma kad su izvlačili srušena stabla, a Hrvatske vode ga nisu popravile".

U Hrvatskim šumama te navode opovrgavaju: "Tijekom mjeseca srpnja na zahtjev Hrvatskih voda i Vodoprivrede, Šumarija Sisak izvršila je uklanjanje suhih stabala koja su potencijalno predstavljala prijetnju nasipu te smetala sanaciji navedenog nasipa koja je bila u tijeku i koju je izvodila tvrtka Vodoprivreda. Navedena stabla su uklonjena kako bi se omogućilo proširivanje pristupnog puta uz nasip kojim su se kretala vozila Hrvatskih voda i Vodoprivrede (bageri  i drugi radni strojevi). Po završenim radovima nasip je pregledan te je od strane Vodoprivrede utvrđeno da nema oštećenja nasipa.
 
Hrvatske šume nisu ni u jednom trenutku probijale nasip kako bi izvlačile drvne sortimente, niti uopće imamo strojeve kojima bi to učinili, niti je to bilo tko u naše ime izvršio, a što je najbitnije, za navedenim nije bilo niti potrebe. Čak štoviše, s druge strane nasipa ostalo je srušeno nekoliko krošanja po koje nismo išli baš radi sprječavanja oštećivanja nasipa".

Pročitajte više