Htio se vratiti u zatvor: Britanac inspiriran filmom "Slagalica strave" susjeda nožem ubo 120 puta

BRITANSKI ovisnik inspiriran brutalnim serijalom horor filmova "Slagalica strave" zatvoren je na neodređeno zbog sadističkog ubojstva poznanika, i to samo nekoliko dana nakon što je najavio kako će učiniti "nešto glupo" kako bi se vratio u zatvor, javlja Daily Mail.

Psihotični 32-godišnji Benjamin Scott svog je susjeda i poznanika Garyja Beecha nakon sitne svađe ubo nožem najmanje 120 puta, i to u predjelu očiju, lica, glave i leđa.

Ima povijestpsihičkih oboljenja, prije ubojstva primljen bolnicu, pa pušten

Scott, koji ima povijest mentalnih oboljenja te osude zbog nasilja i pljački, nekoliko je dana prije brutalnog ubojstva radi psihijatrijskog liječenja zaprimljen u zdravstvenu ustanovu iz koje je ubrzo pušten.

Osam dana prije napada na Beecha socijalne su mu službe zabranile pristup u kuću u kojoj je živio s dugogodišnjom djevojkom i njihovo četvero djece. Preselio se u stan u blizini Beecha, oca dvoje djece, inače bivšeg vojnika i vozača kamiona.

Iako su se dvojica muškaraca poznavala nešto više od dva tjedna, povremeno su zajedno otišli na piće, a tri dana prije ubojstva svog novog "prijatelja" Scott je nazvao svoju djevojku Amy Perrin, s kojom je u vezi 14 godina, te joj rekao kako će, kako bi se vratio u zatvor, "učiniti nešto glupo".

"Učinio sam mu nešto s očima"

Samo dan prije ubojstva ponovno ju je nazvao kako bi joj rekao da je voli te ju zamolio da ga "pričeka oko 15 godina", a ona je na suđenju svjedočila kako je Scott tada zvučao pijano ili kao da je pod utjecajem narkotika.


Nakon što je divljački izbo Beecha opet ju je nazvao te joj rekao kako je učinio nešto vrlo loše zbog čega će služiti jako dugu kaznu. Par se taj dan našao, a Perrin je izjavila kako je bio nasmiješen te kako je skakutao od sreće rekavši joj da je učinio nešto loše.

Tek nakon nekoliko pića priznao joj je brutalno ubojstvo, tvrdeći da ga je Beech udario zbog vrećice čipsa. Rekao joj je kako je nabavio nož, izbo Garyja i "učinio mu nešto s očima".

"Vrlo opasan pojedinac"

Policija je u ubojičinom stanu pronašla čitavu DVD kolekciju filmova "Slagalica strave", a Scott je policajcima kasnije rekao kako nije imao svoje tablete zbog čega je poludio što je socijalnu službu navelo da mu oduzme djecu. To ga je dokrajčilo.

Tužiteljstvo je prihvatilo Scottovo priznanje ubojstva, za koje je osuđen na minimalnu kaznu od 15 godina. Sud smatra kako Scott, koji je proteklih godina konzumirao gotovo sve droge koje postoje, predstavlja značajan rizik za javnost te kako je on vrlo opasan pojedinac, ipak ocijenivši kako je doživotna zatvorska kazna neprikladna.

Pročitajte više