I Marko Vojković potvrdio: Istina je da smo dobili 16.7 milijuna kuna, sada dobivamo i više



"ISTINA je da je Emporion 2004. godine dobio 16,7 milijuna kuna, a sada dobivamo možda i dvadesetak posto više, ali Matija Babić ne spominje da Emporion zbog poslova sa ZAMP-om angažira oko stotinu stalno zaposlenih ljudi, niti mu je jasan obim rada. Pitanje je koliko nam je taj posao isplativ", rekao je čelnik kontroverzne tvrtke Emporion Marko Vojković inače blizak prijatelj predsjednika Ive Josipovića u razgovoru za Poslovni dnevnik.

Vojković se pita koliko mu je isplativ posao sa ZAMP-om

Tako se navodi da je Emporionu samo 2004. isplaćeno 16,7 milijuna kuna, što je te godine bilo blizu 25 posto ukupnog budžeta ZAMP-a, koji je iznosio oko 70 milijuna kuna. Na troškove poslovanja konstantno otpada oko 25 posto prihoda ZAMP-a, a kako su oni u međuvremenu narasli na 100 milijuna kuna, ispada da je Emporion samo u 2010. dobio novih 25 milijuna kuna zaključuje se u uvodu teksta u Poslovnom dnevniku. 


Vojković je potvrdio da Emporion surađuje sa ZAMP-om na temelju natječaja iz davne 1992. godine, no tvrdi da se ugovor od tada često mijenjao, uvijek na štetu njegove tvrtke.

Neka raspišu natječaj

Zanimljivo je da se Vojković očitovao i na sinoćnje pisanje Indexa o tome da je Nadzorni odbor HDS-a više puta naglašavao preskupu cijenu najma poslovnog prostora od Emporiona.

"Što se mene tiče, neka ZAMP svake godine raspiše novi natječaj", rekao je o toj temi Vojković. Poslovni navodi da neki od upućenih smatraju da se u Emporion nije puno diralo jer su od 2004. do 2008. u Predsjedništvu ZAMP-a sjedili Sanda Vojković Smiljanić, sestra Marka Vojkovića i sadašnja ravnateljica glazbene proizvodnje na HRT-u, te Ivo Josipović, s kojim se vlasnik Emporiona prošlog ljeta prošetao po zagrebačkoj špici.

Pročitajte više