Za popodne je najavljeno nevrijeme, evo gdje

Ilustracija: Davor Puklavec/Pixsell

Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), danas će biti promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, ali i vrlo nestabilnim vremenskim uvjetima. Mjestimice se očekuje kiša, a lokalno će biti izraženih pljuskova s grmljavinom, osobito poslijepodne i navečer u središnjim i istočnim predjelima.

Vjetar će ponegdje biti umjeren istočni i jugoistočni, dok će na Jadranu puhati jako jugo koje će poslijepodne okrenuti na umjeren jugozapadni. Uz nestabilnosti, vjetar će kratkotrajno biti jak.

Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se uglavnom između 22 i 27°C.

Upaljen Meteoalarm

Za središnji i istočni dio Hrvatske na snazi je narančasto upozorenje Meteoalarma zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta.

Očekuje se grmljavinsko nevrijeme s vjerojatnošću grmljavine većom od 70%. "Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini i drveću, lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča", upozorava se.

Za ostali dio Hrvatske na snazi je žuto upozorenje. Također je moguće grmljavinsko nevrijeme s jakim udarima vjetra.

Nevremena se očekuju u popodnevnim satima.

Sutra smirivanje

Sutra nas očekuje djelomice sunčano vrijeme, no ponegdje će pasti malo kiše ili kraći pljusak. Vjetar će biti slab do umjeren jugozapadni i zapadni, dok će poslijepodne na sjeveru Hrvatske okrenuti na sjeverozapadni.

Najniža jutarnja temperatura zraka bit će između 10 i 15°C, dok će na obali i otocima biti nešto toplije, između 14 i 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom će se kretati između 20 i 25°C.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.