I Ukrajinci uvjeravaju: Situacija neće utjecati na remont hrvatskih MIG-ova

Ilustracija: MORH

UKRAJINSKI koncern Ukroboronprom, koji okuplja državna poduzeća obrambene industrije, priopćio je da sva poduzeća na teritoriju Ukrajine rade normalno unatoč napetoj situaciji u zemlji te je poručio stranim partnerima da će provesti sve potpisane ugovore na vrijeme.

"Sva poduzeća koncerna, uključujući i ona na Krimu, normalno rade u skladu sa standardnim proizvodnim procesima", rekao je glavni direktor Ukroboronproma Sergij Gromov u priopćenju objavljenom na internetskoj stranici koncerna.

"Mi ćemo osigurati stabilan rad poduzeća, ispunjavanje svih proizvodnih planova koncerna...", rekao je Gromov. Istaknuo je da politička situacija u Ukrajini neće imati utjecaja na realizaciju ugovora sa stranim partnerima.

Gromov je poručio stranim partnerima da će "koncern provesti sve potpisane ugovore na vrijeme i kvalitetno unatoč napetostima u zemlji". "Ukroboronprom je bio, jest i ostat će pouzdan predstavnik Ukrajine na području međunarodne vojno-tehničke suradnje", istaknuo je.

Ovaj koncern koji okuplja 134 državna poduzeća obrambene industrije. Jedno od tih poduzeće je i remontni zavod u Odesi gdje se na remontu nalazi dvanaest hrvatskih MiG-ova.

Ministar obrane Ante Kotromanović izjavio je u srijedu da ministarstvo prati situaciju u Ukrajini, da su u kontaktu s remontnim zavodom u Odesi u kojemu su hrvatski vojni zrakoplovi MiG 21 te da je ondje mirno. "Pratimo situaciju u Ukrajini. Odesa nije na Krimu, to je sat vremena leta. Stanje je mirno. Jučer smo se čuli s direktorom zavoda, sa svima. Pratimo stanje", rekao je Kotromanović novinarima.

Još prije nekoliko dana MORH je priopćio da stanje u Ukrajini ne utječe na remont hrvatskih zrakoplova, koji kasni već mjesecima, ali zbog problema s navigacijskim sustavom češkog proizvođača.

Pročitajte više