INA gasi 90 radnih mjesta u Rijeci: "Hrvatska je centralizirana, a regija zbog toga trpi posljedice"

DEVEDESET radnih mjesta INA gasi u Rijeci, odnosno seli u Zagreb. "Moj stav o tome je jasan", kaže župan primorsko goranski Vidoje Vujić.

"Hrvatska je još uvijek centralizirana i naša regija još uvijek trpi posljedice. Ona stagnira u razvoju", rekao je Vujić dodavši kako su velike tvrtke poput INA-e, Hrvatskih šuma, ali i banaka centrale izmjestile u Zagreb. "Kod nas se, obavlja onaj, recimo, prljavi dio posla", izjavio je Vujić.

"Želimo doznati što te tvrtke smjeraju"


"Ima kod toga i špekulativnih odnosa jer na taj način zakonito rješavaju viškove zaposlenih. Iako se na mobilnost u poslu moramo priviknuti, malo je onih koji će se samo tako prihvatiti preseljenje u Sisak ili Zagreb. Ovo su veliki problemi, a jedino što možemo je doznati što te tvrtke smjeraju", smatra Vujić.

"Želimo konačno, a nikada to nisu pokazali regionalnoj i lokalnoj upravi saznati što su njihovi planovi razvoja jer nam je to izuzetno važno za naš poslovni plan jer ono čega nema u našoj strategiji ili nema u prostornom planu takve će se tvrtke teško razvijati. Želim vjerovati da je tvrtkama jasno kako do razvoja može doći samo u partnerstvu s lokalnom i regionalnom upravom, sve ostalo osuđeno je na propast", izjavio je Vujić.

Pročitajte više