Ima li Hrvatska perspektive u EU?

Foto: Press foto

HRVATSKIM MARKETINŠKIM I PR STRUČNJACIMA TREBAT ĆE VIŠE OD SREĆE KAKO BI PLASIRALI HRVATSKE PROIZVODE NA ZAHTJEVNO EUROPSKO TRŽIŠTE, ISTAKNUTO JE NA PRVOJ MEĐUNARODNOJ KONFERENCIJI FEDOR ROCCO

Na netom završenoj vrlo uspješnoj prvoj međunarodnoj konferenciji marketinških i  komunikacijskih stručnjaka koja nosi ime hrvatskog pionira marketinga, profesora emeritusa Fedora Rocca, okupili su se znanstvenici i stručnjaci tog područja, kako bi izmijenili svoja iskustva. Sudjelovalo je preko 80 autora sa ukupno 42 rada, koji su prezentirani u tri paralelne sesije.

Posebni gosti konferencije bili su Diane Whitehouse, znanstvenica s 10-godišnjim iskustvom u Europskoj komisiji i konzultant partner agencije The Castlegate Consultancy iz Velike Britanije koje je svoje predavanje posvetila problemu prilagodbe visoke tehnologije, koja sve više vlada našim životima, raznim segmentima korisnika, a pogotovo generacija,  Rocci Luppicini izvanredni profesor sa Odsjeka komunikacija Sveučilišta Ottawa iz Kanade, koji je govorio o etici pri korištenju novih tehnologija u komunikaciji,  te Dušan Radonjič, profesor na Fakultetu za turizam kao i Ekonomsko-poslovnom fakultetu Sveučilišta u Mariboru koji je kolegama marketinškim stručnjacima zaželio sreću na Europskom tržištu, aludirajući na prilično nesnalaženje i gorka iskustva susjedne nam Slovenije.

U sklopu konferencije studentima su posvećene i praktične radionice  iz područja marketinga i komunikacija koje su vodili stručnjaci naših vodećih agencija: Bruketa i Žinić, te Millenium promocije.
Organizator ove konferencije je Visoka poslovna škola Zagreb, a njezin slovenski partner Fakultet za turizam Sveučilišta u Mariboru iz Brežica. Uz brojne uzvanike i goste sa drugih visokih učilišta i hrvatskih sveučilišta, konferenciji koja se održala pod pokroviteljstvom Gradonačelnika Milana Bandića nazočili su potpredsjednica Gradske skupštine Jelena Pavić Vukičević i predsjednik hrvatske udruge za marketing CROMAR, profesor Bruno Grbac sa riječkog sveučilišta. Konferencija će postati tradicija ove poslovne škole, a više informacija dostupno je na: www.vpsz.hr


 

Pročitajte više