Isplaćeno još 28 milijuna kuna pomoći poljoprivrednicima pogođenim poplavama

Foto: Hina

VLADA Republike Hrvatske donijela je odluku o dopuni Odluke o pomoći poljoprivrednim proizvođačima zahvaćenim poplavom, kojom se osigurava dodatna pomoć za provedbu naknadne sjetve za 2014. godinu poljoprivrednicima s poplavljenih područja Vukovarsko-srijemske, Požeško-slavonske i Sisačko-moslavačke županije, objavila je Agencija za plaćanja u poljoprivredi.

Za pokriće troškova uloženog rada i nabavu sredstava za zaštitu bilja, poljoprivrednicima je danas isplaćeno još 28.111.612,52 kuna, odnosno 3.200,00 kuna po hektaru.

Ukupno isplaćeno 37,6 milijuna kuna

Podsjetimo, Odlukom Vlade RH od 22. svibnja 2014. godine o pomoći poljoprivrednim proizvođačima na područjima zahvaćenim poplavom, Agencija za plaćanja u poljoprivredi isplatila je pomoć poljoprivrednim proizvođačima za provedbu naknadne sjetve za 2014. godinu, sukladno raspoloživim proračunskim okvirom.

Zbog ograničenih proračunskih sredstva u toj isplati pomoći za područje Vukovarsko - srijemske županije izvršena je isplata proizvođačima u području zone plavljenja s datumom 26. svibnja 2014. godine.

Tako je za pomoć poljoprivrednicima s područja zahvaćenim svibanjskom poplavom sveukupno isplaćeno 37.593.836,39 kuna.
 

Pročitajte više