Ispovijest učiteljice koja je spasila 15 djece u pokolju u SAD-u prije godinu dana: "Ne mogu prestati misliti na taj užas"

Video: YouTube/Reuters

HEROINA koja je spasila živote 15 djece tijekom pokolja u školi Sandy Hook prije godinu dana - učiteljica Kaitlin Roig-DeBellis - prisjetila se tragičnog događaja kada je 20-godišnji pomahnitali ubojica Adam Lanza u 11 minuta ubio 26 ljudi, od kojih 20 prvašića.



Kaitlin Roig-DeBellis je cijeli svoj razred sakrila u kabinu WC-a. Još uvijek je vrlo potresena. "To je prvo na što pomislim, razmišljam o tome cijeli dan i to je posljednja stvar koja mi je u glavi prije nego što legnem spavati", rekla je, prenosi Mirror.

"Danima nakon toga mi je bilo teško ustati iz kreveta. Stalno mi je u glavi sve kroz što su moji učenici prošli, a razmišljam i o svim tim izgubljenim životima. Teško mi je shvatiti da je već prošla čitava godina. To mi se zaista vraća neprestano", ispričala je medijima.

Cijeli razred u jednoj WC kabini

"Ustala sam, ugasila svjetlo, okrenula se učenicima i rekla im da odmah moramo u WC", rekla je.

WC je bio površine 1x2 metra, a petnaestoro učenika jedva se uguralo unutra. Penjali su se na školjku, zavlačili iza nje, a učiteljica je policom zabarikadirala vrata.

Djeca su ipak čula sve što se događalo oko njih "užasno i vrlo glasno". Rog-De Beli im je rekla da ih sve jako voli, strahujući da će to biti posljednje riječi koje će čuti.

Njezina je dosjetljivost spasila 15 malih života, ali ipak su ostale posljedice. Boji se ulaska u školu i na bolovanju je godinu dana.



 

Pročitajte više