Izbio požar u ruševinama zgrade koja se srušila u Dhaki: Spasioci nisu uspjeli spasiti posljednju preživjelu osobu

Screenshot: Youtube

"BILA je hrabra žena, borila se do kraja. Mi smo radili zadnjih 11 sati na tome da ju izvučemo iz ruševina.", ispričao je jedan od spasitelja za strane agencije. U šoku je, jer očekivali su svi da će spasiti ženu za koju su smatrali da je posljednja preživjela među ruševinama osmerokatnice u Dhaki.

"Kada smo rezali grede da bismo došli do nje, odjednom je izbio požar. Uspjeli smo ga ugasiti, ali kada smo došli do žene, bila je mrtva", dodao je Ahmed Ali.

Iako je od srijede bila pod ruševinama, kada su je pronašli spasioci, uspjeli su joj dati vode i hrane, te su bili uvjereni kako će je izvući. Stoga je za sve bio šok kada je izbio požar i usmrtio je.

Podsjetimo, osmerokatnica se urušila prošle srijede pri čemu je poginulo 379 osoba, a oko tisuću je ozlijeđeno. U zgradi je bilo oko 3000 tisuće ljudi!

Policija je uhitila nekoliko ljudi, među kojima su vlasnik zgrade i vlasnici tvornica koje su bile smještene u zgradi jer su prisiljavali radnice da dolaze raditi iako su na zgradi bile vidljive pukotine.

Pročitajte više