Izudarao ga čašom po glavi: Pave Bulj uhićen zbog napada na policajca u civilu

PAVE BULJ, koji čeka da mu država isplati dva i pol milijuna kuna zbog više od četiri godine nezakonitog pritvora, priveden je jučer u sinjsku policijsku postaju, i to zbog napada na policajca van službe.

Pavu je policajac zamijetio kako se šeta sa isukanim nožem središnjim sinjskim trgom dr. Tuđmana. Nešto mu je prigovorio, Pave se odmah uzrujao i odšetao do prvog stola na štekatu. Uzeo je čašu i njome nekoliko puta po glavi udario policajca.

Pave je svladan i priveden u postaju. Čeka ga kaznena prijava, no to nije sve. Priveden je u Prekršajni sud zbog remećenja reda i mira.

Pave se žali da mu je policija smjestila optužbu za ubojstvo Anđele Bešlić

Nije tajna da je Pave nezadovoljan radom policije, Indexu je već u nekoliko navrata kazivao kako ima sve dokaze da su mu policajci smjestili optužbu za ubojstvo 16-godišnje Anđele Bešlić. Sudili su mu zajedno s rođakom Ivanom Buljem, koji je pravomoćno osuđen na 22 godine zatvora. Pavu su, pak, pravomoćno oslobodili optužbe prije dvije i pol godine.

Podnio je tužbu za neosnovani pritvor. Sud mu je dosudio pola milijuna kuna, no Pave, ali i njegov odvjetnik Vinko Ljubičić nezadovoljni su dosuđenim iznosom. Smatraju da bi Pave trebao dobiti minimalno dva i pol milijuna kuna...

Pročitajte više