Izudarao je šakama u glavu: Zbog homofobnog napada na djevojku podignuta prijava protiv dubrovačkog taksista

Foto: Dubrovački dnevnik

IAKO je u kolovozu ove godine dubrovačka policija demantirala da je na taxi stajalištu na Pilama došlo do homofobnog napada, općinsko državno odvjetništvo je 25. studenog na Općinskom sudu u Dubrovniku podiglo kaznenu prijavu protiv taksista zbog kaznenog djela nanošenja tjelesnih ozljeda iz mržnje, javlja Dubrovački dnevnik kojem je ovu informaciju potvrdila i odvjetnica napadnute 24-godišnje Dubrovkinje.

Kako stoji u posebnom izvješću Općinskog državnog odvjetništva iz Dubrovnika, 44-godišnji taksist je osumnjičen da je napao 24-godišnju djevojku i pritom joj nanio tjelesne ozljede te da je počinio kazneno djelo nanošenja tjelesnih ozljeda iz mržnje. Taksist je, prema iskazu napadnute Dubrovkinje i njene djevojke, 24-godišnjakinju prvo verbalno napao riječima: "Treba vas sve takve namlatiti", a kad ga je uzrujana djevojka pitala: "Dobro onda, hoćeš li me udariti?" taksist je na nju nasrnuo i udario je više puta šakom u glavu.

Nekontrolirano pala licem na beton?!

"Policija je po zaprimljenoj dojavi provela kriminalističko istraživanje kojim su obuhvaćeni svi sudionici i svjedoci ovog događaja, a temeljem kojeg je utvrđena sumnja da su 24-godišnjakinja i 44-godišnjak počinili prekršaj iz čl. 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Kriminalističkim istraživanjem nisu utvrđeni elementi kaznenog djela, a u izjavama koje su policiji dali sudionici kao i svjedoci događaja ne spominju se nikakve okolnosti koje bi na bilo koji način ukazivale na zločin iz mržnje. Naime, u svojim izjavama oni navode da je do narušavanja javnog reda i mira došlo isključivo zbog alkoholiziranosti djevojaka", navodi se u službenom policijskom izvješću o ovom incidentu.

Taksist je pak ustvrdio: "Teško je bilo zaključiti da se radi o djevojci, jer bahato i arogantno ponašanje više je priličilo mladiću od 25 godina nego curi. Sve dok nas policajci nisu identificirali ja sam bio uvjerenja da je riječ o dečku. Kako to može biti zločin iz mržnje? Žao mi je zbog ozljeda koje je ta djevojka pretrpjela, no one su nastale zašto je u pijanom stanju nekontrolirano pala licem na beton".

Pročitajte više