Javio se i šesti kandidat: U trci za nasljednika dr. Duje i bivši šef Financijske policije Željko Selak

VRLO JE živo ovih dana u splitskom HDZ-u. Tek što su uz podosta uzbuđenja završili izbori po temeljnim ograncima, danas novost. Dobili smo šestog kandidata za nasljednika dr. Duje u vidu bivšeg šefa Financijske policije Željka Selaka. O kandidaturi nije htio ni slova.

Neće preko mobitela

"Ne želim ništa govoriti preko mobitela", bilo je, nažalost, sve što se moglo doznati od Selaka. Novinari će, stoga, svakako poželjeti da on ni u kom slučaju ne postane predsjednik, jer će komunikacija, sudeći po ovome, biti nemoguća.

Svi kandidati

Kako bilo, Selak u trku kreće s posljednje startne pozicije. Prije njega, kandidaturu su istaknuli Ivanka Luetić Boban, bivša pjevačica zabavne glazbe, Zdravko Omrčen, županijski pročelnik za prosvjetu, poznat po financiranju obnove škole u Gardunu pokraj Trilja, koja nema đake, ali ima studente Mirjane Sanader, Petar Škorić, ravnatelj županijskog Centra 112, Igor Lučić, bivši tajnik za e-Hrvatsku i partner s ljetovanja Ive Sanadera te Zoran Butić, relativno nepoznati inženjer iz Brodotrogira, kojim šefuje Mateo Tramontana, poznat iz afere Wessels.

Dr. Duje u strahu od fijaska

Kako su izbori po ograncima završeni, kandidati nastoje izboriti podršku delegata za izbornu skupštinu splitskog HDZ-a, koja će se održati ove subote u hotelu Split. Očekuje se pregršt uzbuđenja, i sam dr. Duje garantira dobru zabavu. Bit će vrlo neizvjesno, neformalne ankete favoriziraju Lučića i Omrčena, neko vrijeme se čak i pričalo o o nekakvoj velikoj koaliciji svi protiv Lučića, no pokazalo se da se radilo tek o probnom balonu iz kužine dr. Duje, koji se za javnost totalno zatvorio te gleda kako će najbolje iskoristiti situaciju.

On sam se nije kandidirao, vjerojatno svjestan da nakon svih blamaža s Kerumom ne bi prošao. U strahu od fijaska, dr. Duje je forsirao Butića kao svog kandidata, no izvjesnije je da će s obzirom na slabe šanse tog političkog anonimusa, potražiti nekog drugog da mu osigura kakvu-takvu nadu za političko preživljavanje i još uvijek neostvarenu ambiciju. Gradonačelničku fotelju. 

Pročitajte više