Jedna od najmlađih u SAD-u: 10-godišnjakinja optužena za ubojstvo bebe

AMERIČKA policija iz Fairfielda u saveznoj državi Maine optužila je 10-godišnjakinju za ubojstvo.

Plavci su izvijestili da je djevojčica pripomogla smrti tri mjeseca stare bebe Brooklyn Foss-Greenaway. Sumnje na djevojčicu su pale nakon što je njezina majka, Amanda Lynn Huard, nazvala policiju u rano jutro 8. srpnja te rekla da beba ne diše.

Jedna od najmlađih optuženih za ubojstvo

Huard je Brooklyn i njezinu sestru čuvala preko noći. Majka bebe, Nicole Greenaway, je kazala da je bebu te noći ostavila svojoj prijateljici i kolegici sa posla, 30-godišnjoj Amandi Huard. Huard je kazala da je Brooklyn stavila u krevetić 7. srpnja, a kada ju je došla obići drugo jutro, dijete je bilo mrtvo. Obje žene su medicinske sestre.


Jučer je policija optužila 10-godišnjakinju za ubojstvo. 10-godišnjakinja je jedna od najmlađih osoba optuženih za ubojstvo u Mainu. Huard je cijelu situaciju opisala kao "noćnu moru". Napisala je da je njezina kćer Kelli pronašla bebu sljedećeg jutra.

Beba se ugušila lijekovima

Djevojčica nije optužena da je namjerno ubila bebu, već da su njezini postupci doveli do smrti. Beba je navodno progutala lijekove za liječenje poremećaja pažnje te se njima ugušila, a na tijelu je imala masnice. "Osjećam malo olakšanje zato što su sada optužili njezinu kćer, ali majka je odgovorna. Njoj sam ostavila kćer na čuvanje", kazala je Greenway koja je potvrdila da je i u prošlosti 10-godišnjakinja mijenjala pelene bebi, ali je s njom uvijek bila neka starija osoba.

Te noći je beba, koja je navodno te noći bila nemirna, spavala u prenosivom dječjem krevetiću u istoj sobi kao i 10-godišnjakinja. Policija još nije odlučila hoće za što će optužiti majku djevojčice. 10-godišnjakinja je jedna od najmlađih osoba optuženih za ubojstvo u SAD-u.

Pročitajte više