Joca Amsterdam o ubojstvu Pukanića: Sve mi je smjestio Karamarko

U INTERVJU iz beogradskog "centralnog zatvora" srpski kriminalac Sreten Jocić, poznatiji kao Joca Amsterdam, kazao je da ništa ne zna o ubojstvu Ive Pukanića, iako ga optužuju za plaćanje toga zločina.

Jocić se čudi zbog toga što ga stavljaju u kontekst toga ubojstva te kaže da se u dosjeu "jasno vidi da nikoga od optuženih" ne poznaje, osim Slobodana Đurovića, "s kojim nisam bio blizak godinu i pol prije samog ubojstva". Smatra da su mu namjestili "dijelovi službe pod kontrolom bivšeg Tomislava Karamarka, srpska služba i višemilijunska financijska podrška bugarske političke mafije", piše Press.

"Lažna verzija Tomislava Karamarka"


Jocić je najavio objavljivanje knjige "koja će šokirati javnost". Na suđenju za ubojstvo Ive Pukanića, Joca Amsterdam, je kao jedini dokaz priložio knjigu hrvatskog novinara Domagoja Margetića "Ubojstvo sa potpisom države". "Knjiga ovog hrabrog čovjeka, novinara i stručnjaka jasno ukazuje na sasvim neke druge razloge i motive ubojstva", kazao je Jocić.

"Vidi se kako se bar povremeno prikrivaju pravi organizatori i nalogodavci zločina po lažnoj verziji bivšeg ministra policije Hrvatske Tomislava Karamarka i sudski proces usmjeravaju prema Srbiji i meni", dodao je Joca Amsterdam. Jociću se sudi da je za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića platio 1,5 milijuna eura.

Pročitajte više