Josipović preko Facebooka poziva strane investitore

UTJECAJNI američki internetski poduzetnici i investitori okupljeni u grupu Geeks on a Plane (GOAP) u drugoj polovici rujna namjeravaju posjetiti Istočnu Europu.

Zasad je određeno da će posjetiti Rusiju, Estoniju, Njemačku i Češku, ali ostavljaju prostora za posjet i drugim zemljama koje se geopolitički nalaze na istoku kontinenta.

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović stoga je osnivaču "500 Startups", projektu iz kojeg je izniknula skupina Geeks on a Plane, putem Facebooka poslao poruku kojom ga poziva da u sklopu istočnoeuropske turneje investitori posjete i Hrvatsku.

Kako je naveo u poruci, Jugoistočna Europa je već privukla interese međunarodnih i lokalnih investitora. "Sada, kada je Hrvatska prva u redu za ulazak u Europsku uniju u srpnju sljedeće godine, nema boljeg vremena dolazak GOAP-a", piše Josipović, dodajući da će Hrvatska zbog ulaska u EU privući pažnju brojnih novih investutora. "Nema razloga da GOAP ne bude izvidnica u tome trendu", dodao je predsjednik.

"Želio bih Vas i GOAP osobno pozvati u Zagreb tijekom vaše turneje Istočnom Europom ove jeseni. Ovdje ćete naći dinamičnu 'startup' zajednicu, političku administraciju koja povećava potporu poduzetništvu i toplu dobrodošlicu ne samo Hrvata, nego i prijatelja u regiji - Slovenaca, Srba, Bošnjaka i drugih", završava predsjednik.

McClure je predsjedniku odgovorio da je "počašćen i bez teksta". Ipak, na Twitteru je reagirao mnogo neformalnijom porukom:

Pročitajte više