Josipović u Crnoj Gori: Postoje razlike u shvaćanju gdje treba biti granica na Prevlaci!

Foto:  Jure Mišković (Cropix)

"VLADE intenzivno rade na rješavanju pitanja granice na Prevlaci. Postoje razlike u shvaćanju gdje treba biti granica. Ako ne bude zajedničkog stava, to pitanje će se rješavati pred sudom u Hagu, jer je to mjesto gdje se države rješavaju otvorena pitanja o kojima se ne mogu dogovoriti“, rekao je hrvatski predsjednik Ivo Josipović novinarima u Cetinju nakon sastanka s crnogorskim kolegom Filipom Vujanovićem. Kako pišu podgoričke Vijesti i Josipović i Vujanović su priznali kako je granica između dvije zemlje bila predmetom razgovora. 
 
Prevlaka nije vruće političko pitanje
 
No, Josipović je danas u Crnoj Gori odlučno odbacio tezu kako je pitanje granice zapravo vruće političko pitanje te da Hrvatska nema s tom zemljom loše odnose. 
 
"To je problem koji treba riješiti i riješit ćemo ga“, precizirao je Josipović dok je Vujanović naglasio da je pitanje razgraničenja na Prevlaci riješeno privremenim režimom od 2002. godine te da taj režim funkcionira bez ikakvih državnih nesporazuma. 
 
Josipović nije htio novinarima posebno komentirati izjave lidera Demokratskog fronta, Miodraga Lekića, koji je kazao da je razočaran što se hrvatski predsjednik neće sastati sa predsjednicima oporbe.  opozicije tek je rekao kako nije bilo inicijative za takvim sastankom. 
 
Sastanak s oporbom mimo protokola 
 
Vijesti ipak doznaju da se Josipović sastao s Lekićem i to na inicijativu predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića. 
 
"S Josipovićem su se uz Lekića, sastali i predsjednik Pozitivne Crne Gore Darko Pajović, predstavnici SNP-a Neven Gošović i Tarzan Milošević iz DPS-a", donose Vijesti. 

Pročitajte više