Jospovićeva božićna čestitka: Neka Božić bude poticaj svim građanima za daljnje promicanje tolerancije

Foto: Vlado Kos/Cropix

PREDSJEDNIK Republike Hrvatske Ivo Josipović uputio je čestitku svim kršćanskim vjernicima koji Božić slave po gregorijanskom kalendaru.

"Božić je veliki kršćanski blagdan, blagdan obitelji, mira, opraštanja i nade. Simbolizira novi početak u duhovnom smislu, prigoda je da se oprosti, da bude oprošteno, da se ispravljaju nepravde, da se dijeli ljubav.

Svim kršćanskim vjernicima koji slave Božić po gregorijanskom kalendaru - katolicima, protestantima i ostalim kršćanima, od srca želim sretan Božić. Želim da ga provedu u mirnom i radosnom obiteljskom blagdanskom okruženju. Vjerujem da će i ove godine radosno ozračje Božića i njegova duhovna, ali i duboko ljudska poruka biti poticaj svim građanima za daljnje nastojanje na promicanju odgovornog društvenog ponašanja, tolerancije i suradnje, u cilju općeg dobra naše domovine", stoji u čestitki predsjednika Josipovića.

Predsjednik Josipović uputio je božićnu čestitku i msgr. Želimiru Puljiću, nadbiskupu zadarskom i predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije đakovačko-osječkom i predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije, i kardinalu Josipu Bozaniću, nadbiskupu zagrebačkom.

"Duhovna poruka Božića koju prihvaćaju svi kršćanski vjernici, istovremeno je i ljudska, etička poruka, koju mogu prihvatiti i svi građani Hrvatske, bez obzira na njihovo vjersko i svjetonazorsko opredjeljenje. Želja mi je da i ove godine poruka Božića posluži kao poticaj daljnjoj izgradnji sigurnijeg, pravednijeg i solidarnijeg društva, te boljega života za sve građane naše domovine", stoji u čestitki predsjednika Josipovića.

Pročitajte više