Jovanović osudio brutalni napad na ravnatelja i učiteljicu na Klisu: "Neka se nikada više ne ponovi u Hrvatskoj"

Foto: Bruno Konjević/Cropix

"OVO JE nezamisliv ispad. Neka se nikada više ne ponovi u Hrvatskoj", rekao je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović osudivši brutalni napad na nastavnicu i ravnatelja osnovne škole u Klisu.

Podsjetimo, 40-godišnji otac jednog od učenika Osnovne škole Petra Kružića u Klisu jučer je pred djecom u 6. razredu nasrnuo na nastavnicu. Ravnatelja, koji je ubrzo stigao, doslovce je nokautirao udarcem u glavu. Oboje su završili na Hitnoj, srećom, bez težih posljedica. Osumnjičeni napadač nakon uhićenja završio je na krim-obradi u solinskoj policijskoj postaji. Ministar Jovanović očekuje da će institucije brzo odraditi slučaj i poslati poruku 'neka se nikad više ne ponovi'.

"Mogu poslati poruku roditeljima da je ovo ispad koji je nezamisliv i nedopustiv i nadam se da će policija i pravosuđe odraditi svoj posao u najkraćem mogućem roku. I tako poslati poruku da se to više nikada ne dogodi. Škola je mjesto u kojem se treba učiti, gdje djeca trebaju usvajati i neke druge vrijednosti koje će omogućiti da budu bolji ljudi i dio boljeg društva. Ovako nešto je veliki teret za dijete tog roditelja. Mislim da je učinio nešto najgore što je mogao i da se kaje zbog svega. Nadam se da će se učiteljica i ravnatelj brzo oporaviti i da se ovakav nemili događaj u Hrvatskoj više nikad neće dogoditi", poručio je ministar Jovanović.

Roditelj koji je nasrnuo na ravnatelja Osnovne škole Petra Kružića u Klisu zadržan je u zatvoru na Bilicama, a ravnatelj je nakon ispitivanja pušten da se brani sa slobode. Splitska je policija protiv obojice podnijela optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnoga reda i mira.

Pročitajte više