Kajin o kupnji propale istarske uljare kreditom HBOR-a: To je 15 milijuna kuna opranog novca!

Foto: Hina

NAKON što je otkriven još jedan sporni kredit HBOR-a, onaj kojim je Istarska županija kupila propalu uljaru u suvlasništvu županijskog savjetnika, sve je izglednije da će ubrzo uslijediti promjene u vodstvu HBOR-a, neslužbeno doznaje HRT.

Dok čelnik HBOR-a Anton Kovačev smatra kako je riječ o neosnovanoj hajci i žali se kako zbog pisanja medija HBOR ima problema s međunarodnim ustanovama i financijerima te osiguravanjem sredstava za daljnji rad, ministri se suzdržavaju komentara najnovije afere, a oporba poručuje da je vrijeme da Kovačev ode.

"Iskustvo nas ozbiljno opominje da niti jedan pojedinac ne bi smio obnašati više od dva mandata u bilo kojoj državnoj instituciji. HBOR bi svoje plasmane isključivo trebao usmjeriti za poticanje investicijske aktivnosti, a nikako služiti za podmirivanje pojedinačnih interesa", smatra HDZ-ov Goran Marić, dok je Nansi Tireli iz Hrvatskih laburista naglasila kako postoje vrlo jasni kriteriji koje se mora poštovati, a svi oni koji ih ne poštuju morali bi odgovarati.

Bivši IDS-ovac Damir Kajin oštro je napao odgovorne za kupnju uljare te je u razgovoru za HTV kazao: "To nije samo petnaest milijuna kuna bačenog novca, to je 15 milijuna kuna opranog novca... Znate kako to ide - spasi druga, a onda nešto sitno kapne i stranci".

Iz IDS-a nisu željeli komentirati policijsku istragu sporne županijske investicije.

Pročitajte više