Kako Josipović skuplja glasove: Tomca i Jurčevića nazvao bolesnicima i luđacima pa sjeo uz lonac s grahom

Video: Dario Dalmacija/Index

NA NARODNOJ veselici, o kojoj nigdje nije bilo službene obavijesti, osim na plakatima koji su se nalazili na stupovima u naseljima Peščenica i Žitnjak, Josipović je Tomca i Jurčevića nazvao "luđacima" i "bolesnicima" jer su ga optužili za veleizdaju.

Stigao je uz tamburaše, slikao se s mladima i starima, ("kako sam zgodna beba", tepao je maloj bebi prilikom pozdravljanja s roditeljima), a zatim se pridružio na grahu. Na upit jednog građanina, što kaže za izjave Tomca i Jurčevića, Josipović odmahuje rukom i govori: "Luđaci.. To je samo jedna riječ - luđaci".  "Tako je, tako", čuje se odobravajući ženski glas. "Bolesnici", dodaje Josipović.

Kada je sjeo za stol, Josipović je svojim tjelohraniteljima rekao da maknu kamere. "Sada je dosta snimanja", naredio je tjelohranitelj našem reporteru da kamera ne bi snimila kako Josipović jede grah.

Glasovi za 43 milijuna kuna

Ovo događanje na istoku Zagreba nije bilo na popisu događanja koja se svakodnevno objavljuju na službenoj stranici Ive Josipovića, niti je iz njegovog Ureda stigla obavijest da će Josipović biti tamo. Na pitanje je li to početak predizborne kampanje, Josipović je kazao da nije: "Pa gledajte, kad se približavaju izbori, ljudi to percipiraju ovako ili onako, ali ja se družim s građanima već pet godina"...

No, Josipović je cijelu ovu godinu posvetio samopromociji na teret hrvatskih građana - 43 milijuna kuna je budžet koji će potrošiti ove godine na svakodnevna putovanja na kojima skuplja glasove, a ovaj današnji događaj ne može se nikako drugačije okarakterizirati nego kao predizborni skup. Spomenimo kako je s Pantovčaka najavljeno da će Josipović ovu subotu u 10 ujutro sudjelovati u humanitarnoj akciji "Dan ružičaste vrpce" te da će u 18 sati u Islamskom centru prisustvovati svečanosti obilježavanja Kurban-bajrama. Od 12 do 17 sati, prema službenom rasporedu, Josipović nije imao nikakvih obaveza.


A što su rekli Tomac i Jurčević o Josipoviću da ih je nazvao "luđacima" i "bolesnicima"?

Zdravko Tomac, umirovljeni profesor i bivši političar, nekadašnji potpredsjednik Vlade te Josip Jurčević, profesor i političar, prije nekoliko su dana gostovali na Mreži TV i tamo su optužili Ivu Josipovića da je veleizdajnik.

"Cijela politika Ive Josipovića, u vrijeme od kada je predsjednik, ali i prije, je krupan argumenat da se podigne moralna optužnica za veleizdaju jer sve što je radio može se okarakterizirati kao etička moralna veleizdaja. Predložio sam deset točaka optužnice koje je etički sud jednoglasno usvojio. Josipović je čovjek koji sve konce, crvene niti, drži i plete mrežu oko Hrvatske. Vrlo je vješt, zato sam ga nazvao kameleon. Traži podršku od svih, pa i Čačića, Bandića i Holy. Ide na više misa nego pravi vjernik da pokuša dobiti te glasove. Imamo informacije da obilazi samostane i katoličke škole. Čovjek koji će sve napraviti da dobije na izborima. Najodgovorniji je za stanje u Hrvatskoj. Brani Kukuriku koaliciju zbog podrške. Pokazao je da prezire hrvatski narod, a od tog naroda traži podršku. Spreman je koristiti se najprljavijim metodama. Plan Barbika je plan Ive Josipovića. Procijenili su da bez prljave borbe nema šanse.", kazao je, između ostalog Tomac dodajući da je Josipović veća štetočina od Stipe Mesića.

"Josipović nije bedast, on je opasan.", zaključio je Tomac na kraju.
    
Josip Jurčević kazao je da je Josipović postao predsjednik na temelju protuhrvatske politike koju je radio na nižim razinama još od druge polovice 90-ih godina. "Josipović je sukus svih protuhrvatskih interesa. On je haaški predsjednički kandidat. Realni su izgledi, da nažalost, opet postane predsjednik. Josipović je u funkciji srbijanskih interesa, ponaša se kao trećerazredni srbijanski činovnik.", kazao je Jurčević.

Pročitajte više