Kamenom gađali zastupnicu Marijanu Živko: Upraviteljica virovitičke bolnice napadnuta zbog Masterplana?

Foto: HINA

NEPOZNATA osoba kamenom je gađala saborsku zastupnicu i stečajnu upraviteljicu Opće bolnice Virovitica, dr. Marijanu Živko, piše virovitica.net.

"Nakon što je župan Tomislav Tolušić izjavio da raskidam sve ugovore za zaposlenicima zvali su me i zaposlenici i uplašeni pacijenti, a prilikom povratka kući s posla doživjela sam napad kamenom gromadom. Nepoznata osoba bacila je kamen na mene kada sam iz Gajeve ulice skrenula na put prema vrtiću. Kamen mi proletio pred glave da me pogodio više ne bih bila živa. Kad sam se okrenula napadača više nije bilo, a ja sam slučaj prijavila policiji", rekla je saborska zastupnica.

Podsjećamo, župan Tomislav Tolušić poručio je Marijani Živko i Tomislavu Žagaru da bi stanovnicima Virovitičko-podravske županije "najviše pomogli  kada bi iz nje otišli  daleko i zauvijek".

Živko je policiji prijavila i višekratna telefonska uznemiravanja i prijetnje.

Prema pisanju virovitičkog portala, sukob između župana i spomenutih zastupnika traje otkako je Ministarstvo zdravlja odlučilo riješiti nagomilane probleme u virovitičkoj bolnici i vratiti joj ugled kakav je imala prije devedesetih.

Sukob zbog masterplana Rajka Ostojića

"Nema organskog spajanja virovitičke i koprivničke bolnice, bit će to i dalje dva pravna subjekta, a Masterplan predviđa samo funkcionalno spajanje bolnica radi udruživanja materijalnih i ljudskih resursa i procesa koji bolesnicima osiguravaju maksimalnu medicinsku skrb", izjavila je na jučerašnjoj konferenciji za novinare stečajna upraviteljica Opće bolnice Virovitica Marijana Živko.


Povod konferenciji na kojoj je sudjelovao i saborski zastupnik Tomislav Žagar (SDP) bili su javni istupi virovitičko-podravskog župana Tomislava Tolušića (HDZ) u kojima je kritizirao Masterplan racionalizacije bolničkog sustava na primjeru spajanja općih bolnica iz Virovitice i Koprivnice i pritom teško optuživao Živko i Žagara.

U priopćenju poslanom medijima u utorak, nakon što je ministar zdravlja Rajko Ostojić predstavio Masterplan, Tolušić je ustvrdio kako je "zbog pripajanja virovitičke bolnice koprivničkoj, sanacijsko vijeće na čelu s Marijanom Živko i saborskim zastupnikom Tomislavom Žagarom potpuno nesposobno voditi sanaciju bolnice i lobirati za ljude s područja Virovitičko-podravske županije".

Živko i Žagara posebno je pogodio dio priopćenja u kojem ih Tolušić naziva "grobarima virovitičke bolnice". "Najviše biste pomogli stanovnicima Virovitičko-podravske županije kada biste iz nje otišli - daleko i zauvijek, jer zbog vaše dosadašnje 'pomoći' već smo izgubili skoro sve što smo stvarali godinama", optužio ih je Tolušić.

Pročitajte više