Kanadski Hrvati platili 100 dolara da bi slušali Karamarka u crkvi: "Kod nas domoljube zovu seljačinama"

Foto:

TOMISLAV KARAMARKO kanadskim je Hrvatima, koji su ulaz u salu crkve Kraljice Mira u Norvalu morali platiti 100 dolara, rekao da ovo vrijeme neodoljivo podsjeća na devedesete. Croexpress.eu donosi cijeli njegov govor.

"Hrvatska je ugrožena, domoljube nazivaju seljačinama i primitivcima, a 'neprijatelj' negira hrvatsku državu. Opet isti, uvjetno rečeno, neprijatelj, u drugim uvjetima, pokušava isto, negirati hrvatsku državu", kazao je.

"Postoji jugofilija i jugonostalgija", rekaoje Karamarko dodavši da u Hrvatskoj ne postoji ljevica niti socijaldemokracija te su "svaki put kad su došli na vlast pokazali svoje lice".

U Hrvatskoj je 90-ih, rekao je Karamarko, 'izgrađen zid slobode koji priječi da bilo koji totalitarizam ima utjecaj na hrvatskog čovjeka.

"Da, volimo reći 'mi smo antifašisti'. Ali mi smo isto tako, dragi prijatelji, zbog krvavog i crnog iskustva koje imamo s komunizmom, antikomunisti", naglasio je čelnik HDZ-a, rekavši kako želi odmak od bilo kojeg totalitarizma. No, kako kaže, želi da se sazna istina.

"Prije tri godine, kad smo preuzeli HDZ, shvatili smo što se dogodilo. Shvatili smo da je, ne samo Hrvatska nego i HDZ ušla u jedan pogubni proces koji se zove detuđmanizacija. Detuđmanizacija, shvatili smo i to, je dekroatizacija. Ali nije problem kad to rade oni koji nas ne vole nego kad su to radili oni koji su pod grbom, ovim tu grbom ove stranke, zaštićeni ovom strankom, njenom snagom, stotinama tisuća ljudi koji vole svoju domovinu, vodili neku drugu politiku. I usput počinili kriminal, korupciju, nepotizam, krađa iz državnog proračuna. To je sve HDZ bacilo na koljena", priznao je Karamarko 'grijehe iz prošlosti'.

"Od vas tražimo samo jedno. Ne tražimo ni priloge ni novac ni kupnju oružja. Tražimo da se naoružate i pomognete nama i sebi, i mi vama i sebi, jednim novim zanosom, duhom domoljublja. Molim vas da shvatite da je Hrvatska ugrožena. Mora se shvatiti da moramo biti jedinstveni. Svjesni smo da samo jedinstvo domovinske i iseljene Hrvatske može donijeti uspjeh", rekao je Karamarko.

HDZ: Okupilo se oko 5 tisuća Hrvata

IZ HDZ-a jutros su priopćili kako se na proslavi sv. Antuna u Hrvatskom franjevačkom središtu Kraljice Mira u Norvalu okupilo oko 5.000 Hrvata.

"Nakon svete mise sve okupljene je pozdravio Predsjednik HDZ -a, Tomislav Karamarko. Svima koji nose ime Antun, Ante, Antea... čestitao je imendan i zahvalio na toploj dobrodošlici koju su mu pripremili kanadski Hrvati. Istaknuo je izuzetno važnu ulogu hrvatskog iseljeništva u stvaranju slobodne i samostalne RH. Predsjednik HDZ-a, Tomislav Karamarko se susreo i s kanadskom ministricom vanjskih i konzularnih poslova Lynne Yelich, ta Ministrom obrane Jasonom Kenneyjem.", stoj u priopćenju HDZ-a.

Pročitajte više