Karamarko: HDZ je najjača stranka! Jako žalim za Vukovarom, u Vukovaru su pobijedili autobusi!

Foto: Boris Kovačev/Cropix

TOMISLAV KARAMARKO u svom je govoru iskazao zadovoljstvo izbornim rezultatima i poručio: "HDZ je najjača stranka".

"Dragi prijatelji, dobro večer svima, dobro došli u ovaj naš veseli i razdragani stožer.

Imamo opet razloga se veseliti. Drugi krug je završen i imamo preliminarne rezultate. Mogu vam reći da od 20 županija HDZ ima 12. Od 127 gradova u Hrvatskoj, HDZ ima 57. Od 428 općina imamo preko 50 posto.

Mi smo na ovim izborima bili uvjerljivo najjači i osvojili smo zavidan rezultat. Možemo reći da smo doista bili najuspješnija stranka.

Jako žalim za Vukovarom, u Vukovaru su pobijedili autobusi. S druge strane moram reći da je u Splitu bila jedna hrabra i poštena borba, iako naši kolege pobjednici misle da je kampanja bila prljava. Mi nismo nabrajali sve ono što se nama priređivalo i što se nama radilo, ali to je sada iza nas.

HDZ je ostvario vidan napredak. Sjetite se samo gdje smo bili prije godinu dana. Sjetite se da su govorili da ćemo postati marginalna stranka. Mi smo se vratili i pokazali suprotno. Vratili smo se u velikom stilu i napredujemo sve više.

Dobili smo neke gradove koje nismo nikad imali. Neke smo i izgubili, ali generalno gledajući - mi smo doista pobjednici ovih izbora!

Jedna stvar koja nije poštena je govoriti o velikim i malim gradovima. Mi ne dijelimo građane na taj način. Mi ne dijelimo stanovnike Hrvatske na one iz četiri velika grada i one ostale. Nama su i Belišće i Split jednako vrijedni i svi građani imaju pravo dati svoj glas.

Imamo sigurno bolje rezultate nego što smo imali prije četiri godine. Čestitam svim našim ljudima koji su se trudili da HDZ vratimo na mjesto prve i najjače stranke u Hrvatskoj - to smo i uspjeli. Garantiramo da ćemo na sljedećim izborima biti puno bolji nego što smo danas bili - a sad smo već poplavili Hrvatsku!


Hvala svima, svim građanima, koji su držali čast, dignitet i snagu HDZ-a".

HDZ: Ne odustajemo od prijevremenih parlamentarnih izbora, mi smo najjača hrvatska stranka!

Iako su prema prvim rezultatima izgubili neke ključne gradove poput Splita i Vukovara, HDZ-ovci vjerojatno ne odustaju od pokušaja rušenja Vlade i prijevremenih izbora.

"To ne ovisi o HDZ-u, ali očekujemo ozbiljnu diskusiju o tome gdje se Hrvatska nalazi i kud svi zajedno idemo. Apsolutno je sigurno, naša zemlja ima veliki potencijal i tim ulaskom u EU možemo imati vjetar u leđa, ali evidentno je da ova Vlada nema odgovore kako taj potencijal za sve građane staviti u funkciju", poručio je Domagoj Ivan Milošević.

Najavio je da će nakon izbora i dalje izlaziti s inicijativama.

"Aktualna Vlada nema odgovor na gospodarsku krizu. Dapače, ima odgovor. Njezini odgovori zadnjih godinu i pol dana samo su tu krizu produbili. Voze i dalje suprotnim smjerom, premijer kaže tvrdoglavo da on smjer promijeniti neće. Međutim, problem je to Hrvatska 2013. Na pragu ulaska u EU nema vremena. Više nema vremena čekati njegove eksperimente, ideje loše", zaključio je Milošević.

"HDZ je obranio sve županije i velike gradove i vjerujemo da će se pokazati da je HDZ i dalje najjača stranka u Hrvatskoj i da ćemo sveukupno osvojiti više od 50 posto glasova. Kada se sve skupa zbroji, HDZ je najjača politička stranka!", poručio je Jandroković u kratkom razgovoru za Novu TV.

Pročitajte više