Karamarko: Iza lažne hrvatske socijaldemokracije krije se trulež i kriminal

Foto: FAH

"OVA VLADA je neprecizna, netočna, šlampava, bez ideje, s nekim ad hoc rješenjima", kazao je šef HDZ-a Tomislav Karamarko komentirajući informaciju da je industrijska strategija Vlade vraćena na doradu jer u nju nisu uvrštene drvna i prehrambena industrija.

"Kako se može dogoditi takav nevjerojatan propust, da se nešto tako bitno izostavi u toj strategiji?", rekao je Karamarko novinarima u Pitomači.

"Vlada nema program, a ni ljubavi za ovu zemlju"

Komentirao je Karamarko i ostale udarne dnevnopolitičke teme. Za pad BDP-a u 11. uzastopnom kvartalu šef HDZ-a tako tvrdi da se tome više ne treba čuditi. Isto vrijedi, kaže šef HDZ-a, i za loš kreditni rejting, pad konkurentnosti i gubitak radnih mjesta.

"Što se čudimo? To je ta Vlada koja nema program, projekte, investicije i vizije, a rekao bih da nema ni osjećaja ni ljubavi za ovu zemlju", kaže Karamarko, koji tvrdi da su i Kukuriku koalicija i SDP u procesu raspadanja.

"Pada u vodu fikcija da su SDP-ovci pošteni"

Komentirao je Karamarko i izjavu Zlatka Komadine, potpredsjednika SDP-a, o nepravomoćnoj presudi Željku Sabi. Bivši SDP-ov gradonačelnik Vukovara dobio je 16 mjeseci zatvora zbog pokušaja podmićivanja HDZ-ovih vijećnika, na što je Komadina kazao da "takvu pojavu treba osuditi, ali druga Sabu treba spasiti".

"To je genijalno. Ako se šalio, onda je šala izvrsna, ali ako nije onda je to tragikomično. To je krilatica starih komunista: osudimo pojave, ali drugove spasimo. To da oni i nakon prvostupanjske presude stoje iza Sabe je tragičan i tragikomičan stav. Ali to je lažna hrvatska socijaldemokracija, iza tog naziva krije se puno truleži, nemorala, kriminala, što će budućnost tek pokazati, ali što vidimo i u sadašnjosti", kazao je Karamarko, dodavši da će slučajeva poput Sabe i Marine Lovrić Merzel biti još.

"Sve ono što SDP-ovci o sebi pričaju i time žele stvoriti fikciju da su pošteni sada pada u vodu. Ovo to dokazuje. Car je gol", kaže Karamarko.

Pročitajte više