Karamarko o optužbama HDSSB-a da je pogodovao Fehiru: Uhvatila ih je panika zbog rastućeg rejtinga HDZ-a

PREDSJEDNIK HDZ-a Tomislav Karamarko priopćenjem je reagirao na optužbe HDSSB-a kako su on te Jadranka Kosor i Petar Čobanković pogodovali Krunoslavu Fehiru u dodjeli na korištenje, a zatim i povoljnog otkupa stana u Poreču.

"Dužnosnici HDSSB-a neutemeljeno su optužili gospođu Jadranku Kosor, gospodina Petra Čobankovića i mene da smo pogodovali gospodinu Krunoslavu Fehiru prilikom dodjele stana te da smo time počinili kazneno djelo `službene državne korupcije`.

Kako bi poduprli svoje neutemeljene tvrdnje, dužnosnici HDSSB-a mahali su dopisima, odnosno korespondencijom između moga i ureda gospođe Kosor. Uvidom u navedene dopise može se utvrditi da u njima nema niti jednog dokaza o pogodovanju, a još manje o korupciji. Potpuno je jasno da je rješavanje predmeta g. Krunoslava Fehira - tada zaštićenog svjedoka po nalogu suda, a kasnije policajca koji ima sigurnosni problem u svojoj matičnoj policijskoj upravi - započeto, a nadam se i završeno u skladu sa Zakonom o policiji i ostalim važećim propisima.

O načinu i korištenom izričaju kojom su dužnosnici HDSSB-a prezentirali navedene dopise, uopće ne bi vrijedilo trošiti riječi, kada one ne bi bile dokaz njihove panike uslijed rastućeg rejtinga HDZ-a. Iz istog razloga panika je uhvatile i one koji su im tu dokumentaciju dostavili - tko su oni, lako se može utvrditi prema prijemnim pečatima koji su otisnuti na dokumentima",
stoji u Karamarkovom priopćenju.

Pročitajte više