"Karamarko, odlazi! Policija je dobro odradila posao za Papu, zašto nije i za Gay Pride?"

"MINISTAR unutarnjh poslova Tomislav Karamarko mora podnijeti ostavku zbog sramotnog policijskog postupanja i osiguranja na splitskom Gay Prideu", reagirali su iz Zelene stranke na postupanje policije u Splitu.

"Ovdje se ne radi o nemoći nego o nehtjenju policije da odradi svoj posao, za što ministar  Karamarko mora podnjeti konzekvence. Da policija može dobro odraditi svoj posao kada je to u skladu sa svjetonazorom vladajuće stranke bilo je vidlivo prilikom nedavnog posjeta Pape kada su na račun porezih obveznika angažirane enormne snage osiguranja reda", kaže predsjednik Zelene stranke Aljoša Babić.

"Hrvatski porezni obveznici ne plaćaju policiju da bi svjedočili scenama koje smo danas vidjeli u Splitu. Događanja u Splitu rezultat su i nedavnih  homofobnih izjava koje su odašiljali popovi prilikom nedavnog posjeta Pape a i pasivnog ponašanja predsjednika Josipovića i premjerke Kosor koji nisu reagirali na njihove homofobne poruke koje su prenosili svi mediji", smatra Babić.

"Sramota u Splitu samo je dio nesređenosti i kaosa kojem u velikom dijelu kumuje i stanje u hrvatskoj policiji i zato tražimo da Tomislav karamarko da ostavku", poručuju iz Zelene stranke.

Pročitajte više