Karamarko u Omišu prije nego ih je Kovačić pomeo na izborima: "HDZ će uvijek imati bolje kandidate"

Foto: FAH

"NEZAVISNE liste HDZ-u nisu prijetnja", izjavio je Tomislav Karamarko u Omišu prije samo pet dana.

Karamarko i Milijan Brkić do srednje su Dalmacije tada zvanično potegnuli da proslave 25 godina HDZ-a u Omišu, ali zapravo da pruže podršku svom gradonačelničkom kandidatu Miji Mimici.

Mimica je tada još bio uvjeren u svoju pobjedu.

"Mi prolazimo u prvom krugu i imat ćemo većinu u Gradskom vijeću", rekao je novinarima HDZ-ov kandidat i pokazao se kao užasno loš prognozer.

Ne samo da je Ivan Kovačić pomeo Mimicu već u prvom krugu izbora za gradonačelnika, nego je i Kovačićeva nezavisna lista osvojila većinu u gradskom vijeću.

"HDZ će uvijek imati bolje kandidate i bolji program"

Optimizam svog kandidata u srijedu, kada je gostovao u Omišu, dijelio je i Karamarko. Tada je tvrdio da će HDZ uvijek imati bolje kandidate i bolji program nego nezavisne liste.

"Ljudi imaju legitimno pravo kandidirati se, ponuditi svoj program, mi ćemo to cijeniti, poštivati i respektirati, ali mi ćemo ponuditi i bolje kandidate i bolji program. HDZ-u to sigurno nije prijetnja, ako nekome jest, to je možda ovoj lijevoj opciji", tvrdio je tada Karamarko.

Nezavisni kandidati spremaju se za parlamentarne izbore

Je li šef HDZ-a u međuvremenu promijenio mišljenje, nismo uspjeli doznati jer se njegov komentar izvanrednih lokalnih izbora koji su održani u 17 gradova i općina tek očekuje. No, oglasio se zato Božo Petrov, gradonačelnik Metkovića i lider MOST-a, koji zajedno s ostalim jakim nezavisnim kandidatima (a među njima je i Kovačić) planira izaći na predstojeće parlamentarne izbore.

"Nezavisne liste okupljene oko MOST-a svuda po Hrvatskoj više nigdje neće biti 'kusur' u igri 'velikih koalicija', nego sigurni ulog hrvatskih birača ujedno novu i sigurnu 'glavnicu'", poručio je Petrov putem Facebooka gdje je napisao i da su nezavisne liste jedina prava opcija za birače kojima je dosta HDZ-a i SDP-a pa zazivaju "treći put".

Pročitajte više