Karlovačka banka na izvanrednoj pressici: Šola nije čelni čovjek banke, građani ne morate brinuti za novac!

Foto: Robert Fajtl/Cropix

ČELNI ljudi Karlovačke banke na danas održanoj press konferenciji poručili su građanima kako su njihovi depoziti sigurni te da banka posluje stabilno kao i da nema govora o bilo kakvim problemima u poslovanju banke.

Predsjednik Uprave Josip Delaš rekao je da čelnik banke od rujna 2012. nije Šola, nego on i njegova suradnica, članica Uprave Amalija Ikšić. Dodao je i da su se događaji koji su predmet istrage Uskoka dogodili prije pet i šest godina, "davno prije dolaska ove Uprave". 

"Tijekom istrage surađivali smo s istražiteljima i dostavljali potrebne podatke. Bitno je napomenuti da Skupština dioničara koju smo najavili nema nikakve veze s ovim događajima, U planu je daljnja dokapitalizacija banke s dodatnih 20 milijuna kuna što će još ojačati banku i pridonijeti stabilnom poslovanju", rekao je Delaš a na novinarski upit je li predmet USKOK-a bilo poslovanje s nekretninama, rekao je da je istraga vrlo široka i da je išla i u tom smjeru, ali da nisu u pitanju samo nekretnine, prenosi KAportal.

Delaš je otkrio i kako se jučer prijepodne čuo sa Šolom te da su razgovarali o predstojećoj Skupštini. Tada još nije bilo nikakvih informacija o uhićenjima.

 

Pročitajte više