Katastrofalno izvještavanje o Bandićevom uhićenju: Špoljar smijenjen zbog nedjeljnog rasula na HTV-u

Foto: Arhiva

ZBOG propusta koji su se na HTV-u dogodili tijekom nedjeljnog izvještavanja o uhićenju zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i njegovih suradnika, ravnatelj programa HRT-a Saša Runjić odlučio je smijeniti v.d. rukovoditelja HRT-ovog Informativno-medijskog servisa (IMS) Tomislava Špoljara.

S HTV-a se može čuti kako "rasulo" na javnoj televiziji traje već duže vrijeme i kako je program u kaosu, "integracija je smijurija", a nedjelja je bila samo "konačni udarac" - dok je više urednika i voditelja predlagalo izvanredne vijesti, neki su smatrali da su redovne dovoljne, neki se nisu ni pojavili na poslu, a oni prisutni se nisu mogli dogovoriti kako to izvesti, nije bilo ni glavnog producenta, ni vozača koji bi vozili ekipe na teren nego su to radili urednici, nedostajalo je kamera, ekipa koja je prva stigla do Bandićevog doma gdje je bio pretres se nije imala kome javiti...

Tko će zamijeniti Špoljara, koji je na toj poziciji proveo nešto manje od godinu dana, zasad je nepoznato. Runjić je najavio da će sam obavljati tu dužnost do dovršetka javnog natječaja, no kako se doznaje s Prisavlja to rješenje nije izgledno, nego bi se već sutra moglo doznati tko će biti privremeni v.d. u ime Runjića.


 

Pročitajte više