Katolička crkva bez milosti: Zadranina izbacuju iz kuće koju im je oporukom ostavio njegov djed

ZADRANIN Ivica Grgec mora se iseliti iz kuće koju je njegov djed ostavio Zadarskoj biskupiji, a ona mu ne želi produžiti ugovor o korištenju.

Na temelju oporuke je Grgec morao iseliti još prošle godine, ali mu je tada Crkva produžila ugovor o korištenju na godinu dana kao zaštićenom najmoprimcu. No, Grgec se sada mora iseliti iz kuće koju je njegov djed, Josip Rubelj, oporučno ostavio Crkvi, piše Zadarski list.

"Biskup Puljić mi ništa nije odgovorio"

Prošle godine su mu obećali da će mu i ove produžiti ugovor. "Tad mi je gospodin Ivica Tadić rekao da će se nakon godinu dana taj ugovor produljiti s tim da ću Crkvi plaćati najamninu u iznosu od 200 do 500 kn. Naime, ja sam kao ličilac, 30. prosinca 2008. pao sa skele te sam 18 dana bio u komi. Nakon toga dijagnosticirana mi je epilepsija i PTSP te sam radno nesposoban. Pokušao sam raditi 2011., ali sam opet pao. Obratio sam se e-mailom čak i zadarskom nadbiskupu  Želimiru Puljiću ali nisam dobio nikakav odgovor. Čak sam od Crkve tražio i materijalnu pripomoć, neku garsonijeru ako imaju, ali ništa od toga", rekao je Grgec, koji je svjestan da je pravo na strani Crkve, ali pita se je li ona propovijeda i neke druge stvari.


Počeo se seliti nakon što je u ponedjeljak od odvjetničkog ureda koji zastupa Zadarsku biskupiju dobio obavijest da mora predati stvari. Grgec nije izravni potomak djeda Josipa Rubelja, koji je očuh njegovom ocu, ali tvrdi da se zajedno sa ocem brinuo za djeda "dao da je njihov" i nikada se nisu svađali.

"Znam samo da od sutra više nemam krov nad glavom"

"Našim novcima, mojim i moga tate, obnovljen je krov, uređena terasa, izgrađen komin, a očeva majka, baka Katica Grgec Rubelj je čak prodala garsonijeru u Zagrebu kako bi se kuća koliko-toliko uredila za stanovanje", priča Grgec i dodaje da ne što je djeda "natjeralo" da sve ostavi Crkvi. "Znam samo da od sutra više nemam krov nad glavom", priča Grgec te dodaje da će se snaći "kod prijatelja, a malo kod roditelja svoje buduće supruge".

Grgec je bio dragovoljac Domovinskog rata, a ima i troje djece iz prvog braka.

Pročitajte više