Kerum tone sve dublje i dublje: Blokirane mu i tvrtke za hotele Neva i Marjan!

KERUMU su ovih dana kola zaista krenula nizbrdo i još se uvijek ne zna gdje će se zaustaviti. Index je već izvijestio kako je blokiran Kerum d.o.o, nekada ponos i dika poslovnog carstva Željka Keruma, no tu nije kraj.

U blokadi je, naime, i Adriatic d.d., tvrtka zadužena za izgradnju hotela Marjan. I nije neko iznenađenje s obzirom na brojne obaveze koje nije bila u stanju ispuniti. Da stvari neće izaći na dobro dalo se zaključiti po izlasku Kerumove sestre Nevenke iz Nadzornog odbora Adriatic d.d. Odbor je napustila na proljeće, a na njeno mjesto uskočio je sveprisutni prijatelj šamana i uzgajivač kapule, stariji brat Jure Kerum. Ista stvar se dogodila i prije blokade Kerum d.o.o. tako da se dao naslutiti sličan scenarij.

Spasio Marjan, a firma mu završila u blokadi?!

Premda su neki mediji izvijestili kako se Kerum spasio ovrhe i pljenidbe hotela Marjan, podatak o blokadi Adriatic d.d. upućuje na sasvim drugačiji zaključak.

Kao što je poznato, koncem lipnja Kerumu je na naplatu došao kredit od 34 milijuna eura. Premda su izvori bliski splitskom gradonačelniku spominjali kako se Kerum izvukao i osigurao kredite kod HBOR-a i jedne austrijske banke, sva je prilika da se radilo tek o nemuštom PR-u sračunatom da vijest o potpunom slomu nekad moćnog poslovnog imperija odgodi za još koji mjesec. Ako je "sredio" kredite da pokrije kredit koji mu je stigao na naplatu, zašto onda blokada?

U blokadi i Neva

Na Kerumovu žalost, propast je zadesila još jednu njegovu firmu. U blokadi je, naime, i druga tvrtka zadužena za hotelski biznis - Neva Kerum d.o.o., koja upravlja hotelom u Podstrani! Čini se kao da je ovo kraj. Kerum je s računa pokupio sve što je ostalo i pustio firme da odu u propast. Razmjeri katastrofe tek se naslućuju, no nema sumnje da će biti poprilični.

Pročitajte više