Kerum tvrdi da ima sigurnih 25 tisuća glasova: HGS ide sam na izbore, imat će i listu za dijasporu

Foto: Hina

ŽELJKO KERUM u razgovoru za Index demantirao je špekulacije da će na izbore sa Milanom Bandićem.

"Ne, HGS ide samostalno, i to u 9, 10 i 11 izbornoj jedinici. Idemo sami pa ćemo vidjet koliko možemo", kaže Kerum.

"Na ovim izborima postoje samo SDP i HDZ, rijetko tko će mimo njih u Sabor"

Smatra da će izbori biti napeti i da će se računati svaki glas.

"Kada pričamo o parlamentarnim izborima, postoje samo dvije stranke SDP i HDZ, ostalo su strančice. Rijetko će tko mimo njih ući u Sabor. Pa na prošlim izborima prošli smo samo don Ivan Grubišić i mi sa po dva mandata. Sve te priče o velikom uspjehu nezavisnih lista najobičniji su marketing. Nema tu uporišta u realnosti. Tako pišu jer je netko dobar s nekim i slično", smatra Kerum.

Na izborima 2011. godine ulazak u Sabor izborio je na listi HDZ-a, zajedno sa sestrom Nevenkom Bečić. Kerum je bio na listi jedno mjesto iznad šefa splitskog HDZ-a Duje Marasovića.

"Ja ću pokušat` sam pa ću vidit. 25 tisuća glasova ja imam, no problem je što su podijeljeni između 9. i 10. izborne jedinice", kaže Kerum.

"Nema laži i prevare, birači znaju što je tko radio"

Lista za dijasporu pomalo iznenađuje.

"Ne bi trebalo. Znam što su birači iz dijaspore i znam da ti ljudi meni žele dati glas. Kod mene nema laži i prevare. Ja ću birače 'vatat na svoje ime. Oni znaju što je tko radio. Ove priče o nekakvim stranačkim programima su deplasirane. Lažu. Kakvi programi?! Oni nemaju programe. Jer da imaju, ne bi bilo tu di jesmo. Nema ni struke, ni pameti" tvrdi šef HGS-a.

"Ja šta sam obeća, to sam i odradia. Na ovim izborima opet ću inzistirati da se Ministarstvo turizma preseli u Split jer Split to zaslužuje kao najveći turistički centar, a tu je i tisuću novih radnih mjesta, što je najvažnije. Zalagat ću se decentralizaciju koja se nije nikada dogodila. Na posljednjim izborima ušli smo u Sabor, ali nismo bili u vlasti, niti smo mogli utjecati na bilo što. Ako bude prilika, svakako ću inzistirati na ovim stvarima. Izbori će biti na knap i svaki će glas značiti", zaključio je Kerum. 

Pročitajte više