Kerumov kontraudar na Splitu 3: Tržnice Hippos ustupile su mjesto za plakatiranje HGS-u

Foto: Index

HGS-OVCI su se javili Indexu kako bi demantirali da su išta protuzakonito napravili zalijepivši svoje plakate preko plakata HDSSD-a na tržnici na Splitu 3. Poslali su nam očitovanje Tržnica Hippos u kojem se navodi da je prostor ustupljen Kerumovom HGS-u koji ima jedini pravo lijepiti plakate na toj poziciji.

Jučer je ispao problem kada je predsjednik HDSSD-a Hrvoje Tomasović otkrio kako su im preko noći prekrili plakate koje su uredno pogodili kod tvrtke Adorea. Pozvana je policija, a Tomasović je najavio kako će se žaliti Izbornom povjerenstvu.

Adorea: Neka narede uklanjanje konstrukcije, ne smiju lijepiti plakate na moje

Tin Štroliga iz tvrtke Adorea kaže da je istina da im je ugovor s Hipposom istekao.

"Ugovor, istina, nikada nije obnovljen, ali ovo što oni rade također nije po zakonu. Oni meni prvo moraju narediti da uklonim konstrukciju. Ne mogu samo tako lijepiti na površini koja nije njihova", kaže Štroliga. 

Inače, konstrukcija na kojoj se lijepe plakati uredno je iznajmljena i za prošle parlamentarne izbore, no problema nije bilo.

Poslovanje bez ugovora standardno je u Gradu Splitu

Kerum je za ove izbore krenuo u izuzetnu agresivnu reklamnu kampanju, koja se sastoji od plakata svih veličina. Od malih, koji su zauzeli sve raspoložive prostore po gradu, pa do najvećih s kojih se Veliki brat Željko i Velika sestra Nevenka smiješe u vjerojatno najvećem mogućem formatu s Periske i hotela Marjan, koji će za koji dan biti potpuno okružen slikama HGS-ovih kandidata. 

Inače, poslovanje bez ugovora nije nikakva novost u Gradu Splitu. Državna revizija ustanovila je da se brojni prostori koriste bez ugovora, što onda pruža zaista široku mogućnost za pravnu interpretaciju u slučaju da iskrsne kakav problem, kao primjerice s oglasnim prostorom na tržnici Split 3.

 

Pročitajte više